Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη σύνοδο για τον κοροναϊό MERS την ερχόμενη Τρίτη, την ώρα που η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε διάφορες χώρες εγείρει ανησυχίες, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.
“Την Τρίτη η επιτροπή έκτακτων καταστάσεων θα έχει μια σύνοδο για τον κοροναϊό MERS”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρεκ Γιασάρεβιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.