15.4 C
Chania
Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025

Ο ΠΟΥ για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών

Τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατέληξαν σήμερα σε «συμφωνία επί της αρχής» σε κείμενο που αναμένεται να επιτρέψει να προστατευθεί καλύτερα ο κόσμος από μελλοντικές πανδημίες ύστερα από τρία και πλέον χρόνια συζητήσεων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η συμπρόεδρος του διαπραγματευτικού οργάνου.

Υπάρχει «συμφωνία επί της αρχής», δήλωσε η Αν-Κλερ Αμπρού, συμπρόεδρος του διαπραγματευτικού οργάνου και πρέσβης της Γαλλίας για την παγκόσμια υγεία, διευκρινίζοντας ότι οι εκπρόσωποι θα συναντηθούν εκ νέου την Τρίτη στη Γενεύη για να προχωρήσουν σε μικρές διορθώσεις στο κείμενο και να δώσουν την τελική τους έγκριση.

Τα 194 κράτη-μέλη του οργανισμού βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία που θα μπορούσε να αυξήσει τη συνεργασία πριν και κατά τη διάρκεια πανδημιών, μετά τις αποτυχίες που παρατηρήθηκαν κατά την Covid-19. Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τις συζητήσεις φέτος αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα τον Φεβρουάριο, αποσύροντας τη χώρα του από τον ΠΟΥ και απαγορεύοντας τη συμμετοχή στις διαβουλεύσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα