Η ουκρανική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί με τους αντάρτες πριν καταθέσουν τα όπλα τους, δήλωσε ο νέος υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Γκελετέι τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει νέα μονομερής εκεχειρία από την πλευρά του Κιέβου.
“Δεν θα υπάρξει μονομερής κατάπαυση του του πυρός” εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ουκρανικού υπυοργείου Αμυνας.
“Ο πρόεδρος της Ουκρανίας το είπε ξεκάθαρα: οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, οποιουδήποτε είδους, θα είναι δυνατή μόνο αφού οι μαχητές θα έχουν οριστικά καταθέσει τα όπλα”, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, απορρίπτοντας εμμέσως τις εκκλήσεις του Βερολίνου για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός άνευ όρων .
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ κάλεσε χθες από τη Μογγολία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, το Κίεβο να αρχίσει διάλογο με τους φιλορώσους αυτονομιστές με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, ενώ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωνε ταυτόχρονα στο Βερολίνο ότι “μία διμερής, άνευ όρων και άμεσης εφαρμογής κατάπαυση του πυρός είναι σημαντική”.