Για παραγωγούς που ήδη ξεκίνησαν τη συγκομιδή της φθινοπωρινής σοδειάς των Zutano και των Fuerte μαθαίνουμε, όπως και για φορτηγά που πηγαινοέρχονται στην περιοχή της Αγιάς με καρπούς αβοκάντο για πώληση σε καταστήματα των Χανίων. «Είναι εγκληματικές τέτοιες πράξεις, αυτήν την εποχή. Ο καρπός δεν έχει αποκτήσει τα απαραίτητα λιπαρά και είναι υποβαθμισμένος κάτι που θα το αντιληφθεί αργά ή γρήγορα ο καταναλωτής και το τόσο σημαντικό αυτό προϊόν για τα Χανιά θα δυσφημιστεί» μας επισήμαναν παραγωγοί κάνοντας έκκληση στους συναδέλφους τους η όποια συγκομιδή να ξεκινήσει μετά τις 15 Οκτωβρίου.
Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και των επιστημόνων του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών που με άρθρο τους πέρυσι τέτοια εποχή στα “Χ.Ν.” είχαν επισημάνει πόσο αρνητική είναι η πρώιμη συγκομιδή του καρπού.
Οι… βιαστικοί παραγωγοί θα ακούσουν;