Τον Απρίλιο του 2017 ο Eλον Μασκ είχε δωρίσει στους ιδιοκτήτες των Τesla ένα ‘Πασχαλινό Αυγό’. Ήταν κρυμμένο στο interface των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και με μια κίνηση ο χρήστης είχε πρόσβαση σε όλα τα ‘καλούδια’ που είχε ετοιμάσει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. Όπως; Δεν είχε κάνει αποκαλύψεις. Είχε αφήσει όποιον ενδιαφερόταν να βρει τι ήταν κρυμμένο στο αυτοκίνητο του, με tap στο logo της εταιρίας, στην οθόνη που υπάρχει στα οχήματα. Καθώς περνούσαν οι μήνες, οι οδηγοί ‘πόσταραν’ τις ανακαλύψεις τους. Υπήρχαν video games, καραόκε, ‘ρομαντικό mode’ και πλήθος άλλων επιλογών -κατά κύριο λόγο διασκεδαστικού χαρακτήρα.
Όπως έγινε ξεκάθαρο, η ‘έρευνα’ δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού ακόμα υπάρχουν υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες από την εμφάνιση του ‘Αυγού’, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί. Ας πάμε τις τελευταίες. To Σεπτέμβριο του 2020 η Tesla είχε παρουσιάσει το fart mode (εκ του fart -πέρδομαι- και του mode -λειτουργία), ως το όνομα της καινοτομίας που προστέθηκε στο αναβαθμισμένο λογισμικό ελέγχου εκπομπών, για ‘διασκέδαση’.
Αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στην έμπνευση του 49χρονου επιχειρηματία, αξίας 166.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη φωνητική εντολή ‘open butthole’. Όπως διαπίστωσαν εσχάτως οδηγοί, ανοίγει το ‘πορτάκι’ της φόρτισης. Όταν ο οδηγός θέλει να το ‘κλείσει” λέει ‘close butthole’.
Σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως η εντολή οδηγούσε στο άνοιγμα του πορτ μπαγκάζ ή του ντουλαπακίου που είναι μπροστά στη θέση του συνοδηγού. Η εταιρία διευκρίνισε πως ο αρχικός προορισμός της εντολής ήταν το πορτ μπαγκάζ.
Σημείωση: στο σύστημα φωνητικών εντολών της Tesla υπάρχουν περισσότερες από 150 εντολές. Μια είναι το ‘my balls are cold’ που ενεργοποιεί την παροχή θερμότητας στα καθίσματα.
Confirmed 💀💀💀 https://t.co/zxwKvR2Ufs pic.twitter.com/PmaPIiZfls
— Jeremy Judkins (@jeremyjudkins) April 10, 2021