Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Οδύσσεια με το ΑΣΕΠ: Χανιώτης εκπαιδευτικός περιμένει 14 χρόνια τον διορισμό του!

Ήταν ανάμεσα στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2008 του ΑΣΕΠ, ωστόσο όχι μόνο δεν διορίστηκε αλλά ήταν από αυτούς που, επειδή δεν κινήθηκαν δικαστικά σε βάρος του δημοσίου, ήταν για πολλά χρόνια έξω από τις λίστες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Ο εκπαιδευτικός-φιλόλογος κ. Γιώργος Τριανταφύλλου μας περιγράφει την προσωπική του περιπέτεια, παρόμοια με πολλών άλλων επιτυχόντων από όλη τη χώρα, που όχι μόνο δεν διορίστηκαν ποτέ, αλλά και ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα.
«Ήμουν 24 ετών το 2008 που έδωσα εξετάσεις στο ΑΣΕΠ. Αναζήτησα διορισμό στο δημόσιο, γιατί δεν έχουμε και άλλη διέξοδο πέρα από την εκπαίδευση εμείς οι φιλόλογοι», μας λέει.
Από τους επιτυχόντες εκείνης της χρονιάς διορίστηκαν 480, ο κ. Τριανταφύλλου είχε θέση 836. «Επειδή ήμουν στους επιτυχόντες, το πιο λογικό ήταν να διοριστώ την επομένη ή να γίνω αναπληρωτής από την ίδια χρονιά. Υπήρχε τότε μια μεταβατική περίοδος, που βάση νόμου οριζόταν πως το 60% όσων τοποθετούνται στα σχολεία θα πρέπει να είναι από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και το 40% από πίνακες με προϋπηρεσία, αλλά και αυτοί να έχουν μια επιτυχία στον ΑΣΕΠ. Όμως η νομοθεσία δεν τηρήθηκε και καλούσαν αναπληρωτές χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι πίνακες του ΑΣΕΠ», τονίζει.
Με την προοπτική ότι θα διοριζόταν ως επιτυχών και όντας ψηλά στη σχετική λίστα, περιόρισε τις ώρες εργασίας που είχε στο φροντιστήριο που εργαζόταν στα Χανιά, αλλά την ίδια στιγμή ο διορισμός… δεν ερχόταν.
«Τα χρόνια περνούσαν και στα τέλη του 2017 μαθαίνω ότι έχουν γίνει κινήσεις από επιτυχόντες εναντίον του Υπουργείου που διόριζε από το 2010 μέχρι το 2015 εκτός του πίνακα του ΑΣΕΠ. Κάποιοι συνάδελφοι που το είχαν καταλάβει νωρίτερα είχαν προσφύγει και έτσι το 2017 έμαθα για την απόφαση του ΣτΕ που έλεγε ότι είναι αντισυνταγματικοί οι διορισμοί από το 2010 μέχρι το 2015. Έτσι, όσοι εκπαιδευτικοί είχαν κάνει προσφυγή, ακόμα και αν ήταν χαμηλά στη λίστα των επιτυχόντων, διορίστηκαν, ενώ δεν διοριστήκαμε εμείς που ήμασταν στους πρώτους!» τονίζει ο εκπαιδευτικός. Ο κ. Τριανταφύλλου μέχρι το 2018 μπορούσε να έλθει ως αναπληρωτής στα Χανιά μόνο με μειωμένο ωράριο και στη συνέχεια εργάστηκε στον Έβρο, στα Δωδεκάνησα δύο φορές και φέτος στην Αρκαδία, τόπο καταγωγής της γυναίκας του.
«Άτομα με βαθμολογίες πολύ χαμηλότερες που είχαν προσφύγει δικαστικά τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουμε μείνει εκτός διορισμού, την ίδια ώρα που διαχρονικά το υπουργείο αναζητά δικαιολογίες ώστε να μην κάνει αυτό που πρέπει», καταλήγει ο συνομιλητής μας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα