Στο Υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- την πρώτη του επίσκεψη σε υπουργείο, δίνοντας, έτσι, το στίγμα των βασικών στόχων της κυβέρνησης για τη νέα τετραετία, που κινούνται στους άξονες ανάπτυξη, αύξηση μισθών, πάταξη της φοροδιαφυγής, περαιτέρω μείωση φόρων.
Άξονες για τους οποίους είχε άλλωστε δεσμευτεί και προεκλογικά ο πρωθυπουργός και που όπως αποδείχθηκε “μέτρησαν” στους ψηφοφόρους, οι οποίοι έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία την ισχυρή αυτοδυναμία που επιζητούσε. Δεδομένου της κοινωνικής τούτης συναίνεσης και εμπιστοσύνης που έλαβε η Ν.Δ. -η οποία κατάφερε να “γονατίσει” τους αντιπάλους της στις εκλογές της περασμένης Κυριακής- οφείλει να κάνει πράξη όλα εκείνα τα οποία πριν από τις εκλογές υποσχέθηκε.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει. Οφείλει να “δουλέψει” για μία πιο δυναμική τροχιά της οικονομίας, για την αξιοποίηση των πόρων που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψη, για περισσότερες επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Η υπόσχεση ότι «η χώρα θα γυρίσει νέα σελίδα» πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της κοινωνίας.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.