Υστερούν σε υποδομές τα Κουνουπιδιανά μολονότι τα τελευταία χρόνια έχουν ραγδαία ανάπτυξη.
Στα σημαντικότερα προβλήματα που επισημαίνουν οι κάτοικοι είναι το κυκλοφοριακό, τα ελλιπή πεζοδρόμια, η έλλειψη αστυνόμευσης, αλλά και η μη ύπαρξη χώρων άθλησης και αναψυχής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι πάνε για περπάτημα μέσα στην Πολυτεχνειούπολη καθώς η πεζοπορία μέσα στα Κουνουπιδιανά είναι επικίνδυνη λόγω της συνεχούς κίνησης οχημάτων.
Τα Κουνουπιδιανά «είναι μια ήσυχη γειτονιά» μας λέει ο Δημήτρης ο οποίος εντάσσει στα πιο σημαντικά προβλήματα τις «διακοπές ρεύματος που γίνονται σε συχνό χρονικό διάστημα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα».
Η Χριστίνα επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία από και προς τον Αγιο Ονούφριο, καθώς γίνονται «μόνο τρία δρομολόγια την ημέρα».
Τον ελλιπή φωτισμό, επισημαίνει ο Μανώλης.
«Φωτισμός δεν υπάρχει. Τα φανάρια τα αγνοούν, τα παραβιάζουν συνέχεια οι οδηγοί που περνάνε με κόκκινο», μας λέει.
Παράλληλα, ο Μανώλης σημειώνει ότι «χρειάζονται οπωσδηποτε διαβάσεις γιατί περνάνε συνέχεια παιδιά».
Ακόμα τονίζει ότι δεν υπάρχουν δρόμοι προς τα χωράφια.
Οσο για τους χώρους για τη νεολαία, αναφέρει ότι υπάρχει ένα γήπεδο μπάσκετ που ανήκει στην εκκλησία, αλλά είναι παρατημένο.
Ο Στέφανος επισημαίνει ότι «η καθημερινότητα έχει να κάνει πρώτα απ΄ όλα με την καθαριότητα» και εξηγεί ότι παλαιότερα γινόταν η σάρωση κάθε μέρα.
«Παλιά περνούσαν κάθε μέρα. Δεν λέω να περνάνε κάθε μέρα. Ας περνάνε δυο – τρεις φορές την εβδομάδα. Απέναντι έχω μια γειτόνισσα που τη λέω: ο σκουπιδιάρης της γειτονιάς. Συνέχεια καθαρίζει».
Οσο για την αστυνόμευση, τη χαρακτηρίζει «μηδενική».
Για το κυκλοφοριακό κάνει λόγο για «χάος» ενώ σημειώνει ότι συχνά οδηγοί κάνουν αναστροφές στον κεντρικό δρόμο. Παράλληλα τονίζει την ανάγκη να γίνουν κράσπεδα και διαχωριστικά διαζώματα όπως προέβλεπε το σχέδιο.
Ακόμα σημειώνει την έλλειψη πεζοδρομίων που είναι ανύπαρκτα σε αρκετά σημεία ενώ χαρακτηρίζει «μεγάλο πρόβλημα τα καύσιμα» και εξηγεί: «Εγώ μεγάλωσα με τα βυτιοφόρα. Αλλά τότε είχαν δέκα άνθρωποι αυτοκίνητα και άλλοι 10 που ερχόταν για εκδρομή στο Ακρωτήρι. Τώρα ζει εδώ 3.000 κόσμος. Η περιοχή έχει τρία σχολεία».
Επιπλέον, ο Στέφανος επισημαίνει την έλλειψη χώρων για τον κόσμο.
«Πολυτεχνείο πάμε και περπατάμε γιατί φοβόμαστε να περπατήσουμε εδώ», αναφέρει.
Ο Νίκος αναφέρεται στον ελλιπή φωτισμό καθώς σε δρόμους όπως «προς την Ιωσηφίνας δεν υπάρχει καθόλου φως».
Ακόμα σημειώνει ότι «υπάρχει σοβαρό θέμα με πάρκινγκ. Διπλοπαρκάρουν. Δεν υπάρχουν διαβάσεις. Από τα πεζοδρόμια ίσα ίσα που περνάει ένα άτομο».
Επίσης αναφέρει ότι για αθλητισμό πξηγαίνουν στο Πολυτεχνείο και στο Καμπάνι και υπογραμμίζει ότι «ενώ υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη δεν υπάρχουν υποδομές».
Ο Δημήτρης αναφέρεται στο κυκλοφοριακό καθώς «είναι πολλά τα αυτοκίνητα, δεν υπάρχει χώρος να παρκάρουν και γίνεται αλαλούμ».
Επίσης αναφέρεται στις συχνές διακοπές ρεύματος το χειμώνα με τις κακοκαιρίες: «Λογικό είναι με αυτόν τον καιρό», σημειώνει.
Ο Κώστας αναφέρεται με τη σειρά του στο «κυκλοφοριακό. Είναι πολλά τα αυτοκίνητα και γίνεται κομφούζιο καθημερινά».
Επίσης επισημαίνει την έλλειψη διαβάσεων ενώ σε σχέση με την καθαριότητα λέει ότι «παλαιότερα ήταν πολύ καλύτερα».
«Τον φωτισμό νομίζω τον φτιάχνουν από το Πολυκλαδικό έως εδώ», συμπληρώνει.
Η Ελένη θεωρεί ότι «πρέπει να βελτιωθούν τα πεζοδρόμια γιατί, ειδικά σε κάποιους δρόμους δεν υπάρχουν. Και στο κέντρο δεν γίνεται να μην υπάρχουν πεζοδρόμια».
Οσο για το κυκλοφοριακό αναφέρει ότι «υπάρχουν φανάρια. Εμείς δεν τα σεβόμαστε. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να σεβόμαστε».
Ο Βασίλης ο οποίος είναι φοιτητής που κατοικεί στα Κουνουπιδιανά επισημαίνει: «Τα πεζοδρόμια είναι πολύ στενά και οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι, ειδικά τις βραδινές ώρες».
Ακόμα θέτει το θέμα της έλλειψης συγκοινωνίας αργά τη νύχτα με αποτέλεσμα οι φοιτητές που βγαίνουν στην πόλη για διασκέδαση μετά τη 1 τη νύχτα είτε να παραμένουν μέσα στα Χανιά, είτε ομαδικά να παίρνουν ταξί.