Πληροφορίες και οδηγίες για την ασφάλεια, την κίνηση στους δρόµους, τα µέτρα προστασίας, τεχνικά ζητήµατα αλλά και ταξιδιωτικά tour, µε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο παρουσιάστηκαν στο 7ο Garage Days, ένα διήµερο αφιερωµένο στη Μοτοσυκλέτα που και φέτος πραγµατοποιήθηκε στην αίθουσα συλλογής Παπαδοµανωλάκη στη Συκολιά Χανίων.
Για δύο µέρες φίλοι των δύο τροχών, άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά αλλά και λιγότερο µε τις µοτοσυκλέτες βρέθηκαν σε ένα άριστα οργανωµένο χώρο, µε χώρο στάθµευσης- έκθεση και παρακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες οµιλίες.
«Ήταν ένα διήµερο και ενηµερωτικό και διασκεδαστικό -ψυχαγωγικό» τόνισε στα “Χ.ν.” ο κ. Γιάννης Αλεξανδράκης, διοργανωτής του Garage Days, επεξηγώντας πως «είχαµε οµιλίες µε ταξιδιωτικά θέµατα, τεχνικά ζητήµατα και µε επιµορφωτικό χαρακτήρα! Το Σάββατο είχαµε το Riding School του Θανάση Χούντρα που απαντούσε σε τεχνικά θέµατα, την Κυριακή τον ∆ηµήτρη Τερζή για θέµατα ασφαλείας στο δρόµο. Το δρώµενο αυτό είναι για όλη την οικογένεια, ώστε να έλθει κάποιος µε τη γυναίκα και τα παιδιά του, δεν υπάρχει επιβάρυνση και το ότι γίνεται εδώ και εφτά χρόνια σηµαίνει ότι γίνεται κάτι καλό. Μαθαίνει ο κόσµος χρήσιµα πράγµατα, ακόµα και εγώ που θεωρώ ότι είµαι “εξπέρ” στο είδος κάθε φορά µαθαίνω και κάτι καινούργιο.»
Φωτογραφικό υλικό από προσπάθειες της Πυροσβεστικής Φωτογραφίας να απεγκλωβίσει οδηγούς σε τροχαία ατυχήµατα παρουσίασε ο κ. ∆ηµήτρης Τερζής, πυραγός στην Π.Υ. Χανίων Σηµειώνοντας µεταξύ άλλων τα αυτονόητα που όµως είναι και το ζητούµενο για αρκετούς οδηγούς ειδικά στην Κρήτη στάθηκε στην ανάγκη για: Κράνος για τους δικυκλιστές όπως και όλος ο προστατευτικός εξοπλισµός, ζώνη για τους οδηγούς και προστατευτικά καθίσµατα για τα παιδιά.
Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για την ανάγκη σήµανσης των οχηµάτων που κινούνται µε ηλεκτρισµό, υγραέριο κ.α. ώστε τα σωστικά συνεργεία που θα φτάσουν να µην βρεθούν µπροστά σε απρόοπτα .
Το παρών έδωσαν µεταξύ άλλων η βουλευτής κ. Σέβη Βολουδάκη, ο πρώην δήµαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάµβουκας, ο πρώην διοικητής Π.Υ. Κρήτης κ. Γιάννης Μαραγκάκης κα.