Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Προχωρημένων Θεμάτων Μηχανικής στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Το συνέδριο το οποίο ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) με το Πολυτεχνείο Κρήτη και σε αυτό συμμετέχουν Καθηγητές από κορυφαία Πανεπιστήμια της Γερμανίας, Πολωνίας και Ελλάδας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Πολυτεχνείου Κρήτης «Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει εισηγήσεις, μεταξύ άλλων, σε θέματα θεωρητικής και υπολογιστικής μηχανικής, καινοτόμων υλικών (νανοσωματίδια, γραφένιο κλπ), συμπεριφοράς κατασκευών σε σεισμούς. Το Συνέδριο αυτό είναι το ένατο στη σειρά, με 25ετή ιστορία, που σκοπό έχει να καλλιεργήσει φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων και να μεταδώσει τη γνώση σύγχρονων θεμάτων μηχανικής σε νέους επιστήμονες. Η συμμετοχή στο συνέδριο γίνεται κατόπιν προσκλήσεως. Πρόεδροι του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Ιωάννης Κατσικαδέλης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Καθηγητής Reinhold Kienzler του Πανεπιστημίου της Βρέμης (Γερμανία), ο Καθηγητής Wlodzimierz Kurnik του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Βαρσοβίας (Πολωνία).
Την ευθύνη διοργάνωσης του Συνεδρίου έχει ο Καθηγητής Γεώργιος Ε. Σταυρουλάκης, Αναπληρωτής Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος του ΔΣ της ΟΑΚ. Καλωσόρισμα απεύθυνε στην εναρκτήρια συνεδρία ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των επιστημόνων της Ευρώπης ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, αναδεικνύοντας τα ανώτερα ιδανικά, καθώς επίσης και ο συντοπίτης μας Καθηγητής Ευάγγελος I. Σαπουντζάκης, Αναπληρωτής Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Υποστηρικτές του Συνεδρίου αυτού είναι η Ελληνική Εταιρία Θεωρητικής & Εφηρμοσμένης Μηχανικής, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, το πρόγραμμα και το βιβλίο με τις περιλήψεις που εκδόθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης ευρίσκονται στην ιστοσελίδα: www.9ggp.tuc.gr»