Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Ομάδες που έγραψαν ιστορία: ΑΟ Χανιά 1987-88

Στις 12 Ιουνίου στο Ρέθυμνο η ΕΑΡ -με πολλούς Χανιώτες παίκτες- και ο ΑΟΧ εορτάζουν την άνοδο τους σε Β’ και Δ’ Εθνική αντίστοιχα σε ένα φιλικό που έληξε 3-1. Ορθιοι από αριστερά: Πολύζος, Δαβαρίας, Μαλαμαδάκης, Παπαδόπουλος (σκόραρε), Διακάκης, Συντιχάκης, Μποτωνάκης, Λαμπαρδάκης, Ζαμπετάκης, Μπέκας, Κουρομιχελάκης, Σαλβαράκης, Βλαζάκης. Καθιστοί: Κουμουδέλης, Καλογήρου, Καλαϊτζιδάκης, Κελάκης, Βογιατζάκης, Μηνάς (έχασε πέναλτι), Δαμανάκης, Παπαδογιάννης και Παπαδάκης.

Οταν το καλοκαίρι του 1965 ιδρύθηκε ο ΑΟΧ -αρχικά ως ΑΕΧ- πάνω στο καταστατικό της Ατλαντίδας φυσικά ο στόχος του δεν ήταν να κυνηγάει τίτλους στο τοπικό αλλά να εκπροσωπήσει το χανιώτικο ποδόσφαιρο όσο πιο ψηλά γίνεται. Υπό αυτή την έννοια ο τίτλος στην Α’ ΕΠΣΧ το 1987-88 του ΑΟΧ έχει περισσότερο αξία επειδή σηματοδεί την επάνοδο της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες κάτι που δεν είχε καταφέρει ένα χρόνο πριν ως πρωταθλητής και τότε ελέω… Παγκορινθιακού.

Βέβαια αν και το 1986-87 έκανε το νταμπλ αυτή τη φορά βρήκε απέναντι του ένα ισάξιο αντίπαλο (Πλατανιά) και υπήρξε και μία τροποποίηση άρθρου του ΚΑΠ που έπαιξε τον ρόλο της στην έκβαση του τίτλου…

Τα “κολομπίτικα” με τα οποία συνεννοήθηκαν Παπαδάκης και Διακάκης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο γκολ του ΑΟΧ στην Ιεράπετρα με το οποίο σφραγίστηκε η άνοδος.

Ο ΑΟΧ αρκετά ενισχυμένος ξεκίνησε με προπονητή τον Νίκο Αναγνωστάκη και μπορεί στα τέλη Σεπτέμβρη να αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου στην παράταση από τον Θησέα -κακός του δαίμονας εκείνη τη σεζόν- όμως όλοι θεωρούσαν ότι ο τίτλος δεν θα ξέφευγε. Μόλις την 3η αγωνιστική όμως αν και νίκησε 2-0 τον Παγχανιακό ο αντίπαλος του κατέθεσε ένσταση στις 19/10 επειδή 4 παίκτες των νικητών (Νιαουνάκης Δ., Κουμουδέλης Θ., Σίντος Αθ., Τσατσαρώνης Στ.) αγωνίσθηκαν χωρίς τα δελτία υγείας τους να συνοδεύονται από φωτοαντίγραφο ταυτότητας όπως προέβλεπε το άρθρο 18 παρ. 7 του ΚΑΠ. Σε πρώτη φάση η ΕΠΣΧ έκανε δεκτή την ένσταση και αφαίρεσε και ένα βαθμό επιπλέον από τον ΑΟΧ που προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ. Ο χανιώτικος όμιλος πριν συμπληρωθεί ο γύρος έχασε το αήττητο από την Ιωνία και είχε απώλειες βαθμών στο… 4-4 απέναντι στον Θησέα και στο ντέρμπι με τον Πλατανιά (1-1). Στο φινάλε του γύρου οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 28 βαθμούς όσους και ο ΑΟΧ που όμως κινδύνευε να πέσει στους 25 λόγω της ένστασης. Στον β’ γύρο οι “μπλε” έκαναν μία μικρή κοιλιά χωρίς όμως να χάσουν βαθμούς με εξαίρεση το 1-1 απέναντι στον Ικαρο. Ηρθε πάντως η αλλαγή στον πάγκο με νέο προπονητή τον Δημήτρη Δημητριάδη όπως ενημέρωσε η διοίκηση του προέδρου Γιάννη Βασιλαντωνάκη σε ανακοίνωση που διαβάζουμε στα “χ.ν.” (24/2). Τέλη Φεβρουαρίου στο ΑΣΕΑΔ τελεσίδικα ο ΑΟΧ χάνει 3 βαθμούς έτσι πέφτει 2ος. Ξεκινάνε λοιπόν άλλες προσπάθειες για τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου καθώς υφυπουργός Αθλητισμού ήταν και ο Χανιώτης βουλευτής Σήφης Βαλυράκης.

Στις 17 Απριλίου για την προτελευταία αγωνιστική ο ΑΟΧ υποδέχεται τον -αήττητο έως τότε- Πλατανιά και θέλει μόνο νίκη για να μειώσει στον πόντο από την κορυφή αλλά και επειδή ελπίζει σε καλά νέα από το Υπουργείο… Το ντέρμπι κρίθηκε με ένα γκολ από κόρνερ του Διακάκη πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο. Δύο μέρες μετά ήρθε και η τροποποίηση του άρθρου 18 του ΚΑΠ και έτσι ο ΑΟΧ αναδείχθηκε πρωταθλητής καθώς πλέον είχε δύο βαθμούς περισσότερους από τον Πλατανιά και υπερτερούσε σε τυχόν ισοβαθμία τους! Φυσικά οι “ερυθρόλευκοι” ξεσηκώθηκαν όπως βέβαια στις αρχές εκείνης της δεκαετίας Κισσαμικός και Μινώταυρος φώναζαν για ένα τίτλο που κέρδισε μέσω ενστάσεων ο Πλατανιάς…

Πάντως ο ΑΟΧ παρουσίασε εντυπωσιακά νούμερα συγκεντρώνοντας 59 βαθμούς με 28 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα ενώ είχε με διαφορά την κορυφαία επίθεση (112 γκολ) και την καλύτερη άμυνα με 19 τέρματα -2η του Πλατανιά με 23. Χρησιμοποίησε τουλάχιστον 24 παίκτες -ίσως υπάρχει κάποιος ακόμα που μπήκε αλλαγή χωρίς να καταγραφεί- ενώ τον βασικό κορμό αποτελούσαν οι πρώτοι 13 σε συμμετοχές συν τον Διακάκη που ήταν βασικότατος στα μπαράζ.

* Στα μπαράζ ανόδου που ξεκίνησαν άμεσα ο ΑΟΧ έκανε πρεμιέρα το δεξί (1-0 τον ΠΟΑ) έβαλε 15 γκολ σε δύο αγώνες στον πρωταθλητή Ρεθύμνου Κεραυνό, νίκησε και τον ΟΦΙ εντός με 1-0 όμως μετά την ήττα του με 2-0 στο Ηράκλειο αν έχανε και στην Ιεράπετρα την τελευταία αγωνιστική θα υπήρχε τριπλή ισοβαθμία στους 8 βαθμούς Διότι ο Κεραυνός δεν πήρε βαθμό και ο ΟΦΙ με τον ΠΟΑ μοιράστηκαν τις νίκες (8-1 στο Ηράκλειο και 3-2 στο Λασίθι). Τελικά στην εκπνοή στο ξερό της Ιεράπετρας ο ΑΟΧ απέσπασε ισοπαλία 2-2 σε ένα πολύ επεισοδιακό παιχνίδι όπου είχε και τη συμπαράσταση 400 εκδρομέων οπαδών του.
Ετσι ο χανιώτικος όμιλος τερμάτισε 1ος με 9 βαθμούς (19-9 γκολ) αφήνοντας 2ο τον ΠΟΑ με 8 (19-7), 3ο τον ΟΦΙ με 7 (14-17) και τελευταίο τον Κεραυνό χωρίς βαθμό (11-30). Την άνοδο στη Δ’ Εθνική κέρδισαν οι δύο πρώτοι.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Ο γνωστός προπονητής Τάκης Διακάκης στάθηκε άτυχος τότε σε ηλικία 23 ετών (γεν. 1965) αφού μόλις την 2η αγωνιστική τραυματίστηκε σοβαρά στην εκπνοή του αγώνα με τον Μινώταυρο και έχασε πολλά παιχνίδια. Επέστρεψε την 27η αγωνιστική με τον Σαμψών ενώ ήταν βασικότατος στα μπαράζ. Πέτυχε μάλιστα δύο πολύ καθοριστικά γκολ: το 2-2 με τον ΟΦΙ και στο 1-0 επί του Πλατανιά με απευθείας κόρνερ! Κέρδισε επίσης δύο πολύτιμα πέναλτι που έκριναν τις συναντήσεις με Ιωνία στο τοπικό και ΠΟΑ στα μπαράζ.

Τα παραπάνω πέναλτι τα εκτέλεσε εύστοχα ο… Χρήστος Παπαδογιάννης. Αν και γκολκίπερ ακολουθώντας τα χνάρια του… Σαργκάνη καθιερώθηκε τότε σε ηλικία 27 ετών (γεν. 1961) ως εκτελεστής από την άσπρη βούλα από τον Δ. Δημητριάδη και πρόλαβε από τα τέλη Φλεβάρη να σκοράρει 4 φορές στο πρωτάθλημα και άλλες 2 στα μπαράζ! Από τους παίκτες “σημαία” του ΑΟΧ αφού τον υπηρέτησε από το 1975 έως το 1992!

Προερχόμενος από τα Νεροκούρου ο Γιάννης Μηνάς φόρεσε μία 5ετία (86-91) τη φανέλα του ΑΟΧ. Βασικό δεξί μπακ στα δύο πρωταθλήματα, ήταν τότε 24 ετών (γεν. 1964) και έχει να λέει για τα πολλά επεισόδια που έγιναν στα μπαράζ και όχι μόνο. “Κλασικό κρητικό ποδόσφαιρο εκείνης της εποχής συχνά σε ξερά γήπεδα” σημειώνει.

Αλλά και ένας ακόμα παίκτης προερχόμενος από τον Ηρακλή ο 25χρονος τότε επιθετικός Γιώργος Ζαμπετάκης (γεν. 1963) έχει να λέει για το ξύλο που έπεφτε ειδικά στην Ιεράπετρα όταν και είχε αποβληθεί. Ενώ θυμάται τον Κώστα Ανυφαντάκη που έλαμψε με τον Κεραυνό και στη συνέχεια ήρθε μεταγραφή στον ΑΟΧ.

Αλλά και ο 29χρονος τότε Κώστας Δαρμαράκης (γεν. 1959) που αναδείχθηκε αρχισκόρερ της ομάδας στην μοναδική του χρονιά στον ΑΟΧ θυμάται τα επεισόδια σε Ατσαλένιο και Ιεράπετρα. Στο Ηράκλειο θυμάται ότι στο “ζέσταμα” είχαν κάνει επίθεση οι γηπεδούχοι στον Τσατσαρώνη με τον Ασημίνα να επεμβαίνει σωτήρια ενώ στο Λασίθι έγινε ολόκληρη επιχείρηση για να φυγαδευτούν οι παίκτες αμέσως μετά τη λήξη κάτω από βροχή από πέτρες!

Προερχόμενος από τα “δεύτερα” του ΑΟΧ ο Στράτος Παπαδουλάκης έπαιξε σε ηλικία 19 ετών στην α’ ομάδα (γεν. 1965) και αρκετές φορές έδινε λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Εκείνη τη σεζόν πέρασε αλλαγή στον αγώνα μπαράζ με τον ΟΦΙ και έδωσε τη νίκη με το γκολ που σημείωσε. “Αν δεν είχαμε κερδίσει την άνοδο εκείνη τη χρονιά θα δίναμε τα κλειδιά της ομάδας στη… Νομαρχία” μας λέει.

O Γιάννης Παπαδόπουλος (αμυντικό χαφ) ως μόνιμος στο Π. Ναυτικό ήρθε στα Χανιά το 1986 σε ηλικία 25 ετών (γεν. 1961) έχοντας παίξει με τον Φωστήρα Β’ Εθνική. Πανηγύρισε τους δύο τίτλους και έπαιξε και μία ακόμα σεζόν πριν πάει Αίαντα Σαλαμίνας ενώ απέκτησε ισχυρούς δεσμούς με τα Χανιά καθώς την δεκαετία του ‘90 ξαναφόρεσε τη φανέλα του ΑΟΧ για ένα διάστημα ενώ στη συνέχεια κατέκτησε τίτλους ως βασικός με Πλατανιά και Κισσαμικό. Από την σεζόν 87-88 θυμάται την μεγάλη στήριξη των φιλάθλων όπως λέει ειδικά στα μπαράζ.

Ο Λευτέρης Καρτσωνάκης έπαιξε μία 5ετία (1984-89) στον ΑΟΧ προερχόμενος από την Ατλαντίδα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τότε ήταν 26 ετών (γεν. 1962) και έχασε λόγω τραυματισμού τα μπαράζ.

Με τον υποβιβασμό του ΑΟΧ από τη Γ’ Εθνική το καλοκαίρι του 1985 κάμποσοι ταλαντούχοι παίκτες της Ατλαντίδας πλαισίωσαν την ομάδα για να μην διαλύσει: Ασημίνας, Μποτωνάκης, Χονδράκης κ.α. Αυτός που μακροημέρευσε περισσότερο ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης (“Πουλί”) που φόρεσε τη φανέλα των “μπλε” για μία δεκαετία (1985-95). Το 1988 μόλις 20 ετών (γεν. 1968) έπαιζε δεξί χαφ και θυμάται την ισοφάριση στην Ιεράπετρα που ήρθε από δική του μπαλιά. Τροφοδότησα από τα δεξιά τον Διακάκη τον οποίο ενημέρωσα για τις προθέσεις μου φωνάζοντας του στα… “κολομπίτικα” τα οποία βέβαια δεν τα καταλάβαιναν οι αντίπαλοι μας ενώ εμείς συχνά κάναμε αυτό το τρικ.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Μανώλης Κουρομιχελάκης. Στην α’ ομάδα από το 1977 διένυε τότε στα 29 του χρόνια (γεν. 1959) την 11η σεζόν από τις 15 που φόρεσε συνολικά την φανέλα της, μία πραγματική σημαία στον ιστό του συλλόγου. Εχει να λέει για τη μεγάλη εμφάνιση στην Ιεράπετρα που αν και πολύ ανώτερη η ομάδα του δέχθηκε δύο χαζά γκολ και έτσι “έσπασαν καρδιές” μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο πρωταθλητής τον Δεκέμβριο ’87 στον αγώνα με τον Ηρακλή Ν. Ορθιοι από αριστερά: Πάντζος Αντ., Δαρμαράκης Κ., Νιαουνάκης Δ., Παπαδόπουλος Ι., Κουμουδέλης Θ., Ζαμπετάκης Γ., Παπαδουλάκης Ευστρ., Παπαδάκης Γ., Παπαδογιάννης Χρ. Καθιστοί: Βατόγλου Κ., Μηνάς Ι., Κελάκης Μ., Κουρομιχελάκης Μ., Τσατσαρώνης Στ., Καρτσωνάκης Λ., Σίντος Αθ., Κακαβελάκης Κυρ.

Η πορεία προς τον τίτλο

1987-88 36ο Πρωτάθλημα ΕΠΣ Χανίων

Α’ γύρος

-1η αγωνιστική (4/10/87)
Κισσαμικός – ΑΟΧ 0-4
(4’ Σίντος, 52’ Δαρμαράκης, 79’, 80’ Μπουρδελής)
-2η αγωνισιτκή (11/10)
ΑΟΧ – Μινώταυρος 4-1
(5’ Τσατσαρώνης, 16’ πεν. Παπαδάκης, 31’ Διακάκης, 82’ Κελαϊδάκης – 34’ πεν. Βέρδος)
-3η αγωνιστική (18/10)
Παγχανιακός – ΑΟΧ 0-2*
(48’, 77’ Δαρμαράκης)
* Ενσταση απο πλευράς γηπεδούχων για 4 παίκτες των νικητών.
-4η (28/10) ΑΟΧ – Πανιώνιος 4-1
(10’ Τσατσαρώνης, 55’ Δαρμαράκης, 59’ Παπαδάκης, 68’ Κουρομιχελάκης – 2’ Μπόζης). Στο 54’ ο Τσιρώνης απέκρουσε πέναλτι του Παπαδάκη.
-5η αγωνιστική (16/12 εξ’ αναβολής) Σπάθα – ΑΟΧ 0-6
(Παπαδάκης 2, Κουρομιχελάκης, Τσατσαρώνης, Μηνάς, Βλαζάκης). Ο αγώνας αναβλήθηκε δύο φορές (1/11 και 26/11) λόγω διαιτητών καθώς δεν σφύριζαν τη Σπάθα.
-6η (4/11) ΑΟΧ – Ικαρος Χ. 2-0
(Δαρμαράκης, Τσατσαρώνης)
-7η (7/11) Κρ. Αστέρας – ΑΟΧ 1-3
(47’ Παπαδάκης Β. – 42’ Βλαζάκης, 67’ Ζαμπετάκης, 73’ Τσατσαρώνης)
-8η (15/11) ΑΟΧ – Απόλλων 2-0
(19’ Κελαϊδάκης, 88’ Τσατσαρώνης)
-9η (18/11) Ρεπό ο ΑΟΧ
-10η αγωνιστική (21/11)
ΑΟΧ – Σαμψών 9-0
(Τσατσαρώνης 4, Ζαμπετάκης 4, Παπαδουλάκης). Αποβλήθηκε ο Σίντος
-11η (29/11) ΑΟΧ – Ιωνία 0-1
(10’ Κουρομιχελάκης Ι.)
Αποβλήθηκαν στο 13’ ο Χαιρετάκης (Ι.) και στο 62’ ο Τσατσαρώνης.
-12η (6/12) Ατλαντίδα – ΑΟΧ 0-3
(24’ Παπαδάκης, 45’ Δαρμαράκης, 84’ Βλαζάκης)
-13η (9/12) ΑΟΧ – Θησέας 4-4
(10’ Σίντος, 12’ Παπαδάκης, 33’, 41’ Δαρμαράκης – 18’ Κατσιγιαννάκης, 20, 60’, 70’ Αρτζουχαλτζής). Αλλού αναφέρονται σκόρερ του Θησέα Τσιφτσόγλου και Κοτζαμιχάλης στα δύο πρώτα γκολ. Στο 26’ αποβλήθηκε ο Γύπαρης.
-14η (12/12) Αρης Σ. – ΑΟΧ 0-2
(26’ φάουλ Παπαδάκης, 42’ Ζαμπετάκης). Στο 60’ ο Γιαντζίκης εκτέλεσε πέναλτι άουτ ενώ αποβλήθηκαν στο 20’ ο Ασημίνας και στο 76’ ο Παπαδουλάκης του Αρη.
-15η (20/12) ΑΟΧ – Ηρακλής Ν. 11-0
(4’, 9’, 70’, 80’ Τσατσαρώνης, 6’, 14’ Μηνάς, 18’, 50’, 77’ Κουρομιχελάκης, 39’, 51’ Ζαμπετάκης)
-16η (27/12) Πλατανιάς – ΑΟΧ 1-1
(10’ Αλμυράς – 40’ Δαρμαράκης)
-17η (3/1/88) ΑΟΧ – Γρανίτης 5-0
(25’ φάουλ Κουρομιχελάκης, 26’ Μηνάς, 58’ Ζαμπετάκης, 60’ Παπαδάκης, 65’ Δαρμαράκης)

Β’ γύρος

-18η (20/1 εξ’ αναβολής) ΑΟΧ – Κισσαμικός 3-0
(Κουρομιχελάκης, Παπαδάκης, Δαρμαράκης)
– 19η (9/1) Μινώταυρος – ΑΟΧ 0-4
(42’, 46’, 81’ Δαρμαράκης, 75’ πεν. Μπιτχαβάς)
– 20η αγωνιστική (17/1)
ΑΟΧ – Παγχανιακός 1-0
(90’ πεν. Παπαδάκης). Στο 42’ αποβλήθηκε ο Βοζινάκης σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι.
– 21η αγωνιστική (23/1)
Πανιώνιος – ΑΟΧ 0-3
(Κουρομιχελάκης 2, Δαρμαράκης)
– 22η αγωνιστική (30/1)
ΑΟΧ – Σπάθα 2-1
(20’ Ζαμπετάκης, 80’ Παπαδάκης – 48’ Μαραγκάκης). Χαμένο πέναλτι 66’ Παπαδάκης
-23η αγωνιστική (7/2)
Ικαρος Χ. – ΑΟΧ 1-1
(40’ Τάπος – 43’ Μηνάς)
-24η αγωνιστική (14/2)
ΑΟΧ – Κρ. Αστέρας 3-2
(15’ Παπαδάκης Γ., 30’ Μπιτχαβάς, 72’ Γύπαρης – 35’ Χριστόπουλος, 65’ Παπαδάκης Β.)
-25η αγωνιστική (21/2)
Απόλλων – ΑΟΧ 0-6
(15’, 26’ Τσατσαρώνης, 20’, 44’ Ζαμπετάκης, 80’ Βλαζάκης, 85’ πεν. Παπαδογιάννης)
-26η αγωνιστική (28/2)
Ρεπό ο ΑΟΧ
-27η αγωνιστική
Σαμψών – ΑΟΧ 0-5
(55’ Δαρμαράκης, 56’, 67’, 81’, 89’ Ζαμπετάκης. Εδώ πιθανόν 1 γκολ να το πέτυχε ο Διακάκης)
-28η αγωνιστική
Ιωνία – ΑΟΧ 0-1 (13/3)
(5’ πεν. Παπαδογιάννης)
-29η αγωνιστική (20/3)
ΑΟΧ – Ατλαντίδα 7-1
(Δαρμαράκης 4, Παπαδουλάκης 2, Διακάκης – Πατερομιχελάκης)
-30η αγωνιστική (30/3)
Θησέας – ΑΟΧ 1-3
(75’ Βουτας – 40’ πεν. Παπαδογιάννης, 65’ αυτογκόλ Κοτζαμιχάλης, 89’ Δαρμαράκης)
-31η αγωνιστική (3/4)
ΑΟΧ – Αρης Σ. 2-1
(44’ Παπαδόπουλος, 86’ Μηνάς – 3’ Μπογιατζής)
-32η αγωνιστική (13/4)
Ηρακλής Ν. – ΑΟΧ 3-5
(Τερεράκης, πεν. Χατζηστυλής, Φαντριδάκης – Διακάκης 3, Δαρμαράκης, πεν. Παπαδογιάννης)
-33η αγωνιστική (17/4)
ΑΟΧ – Πλατανιάς 1-0
(17’ Διακάκης με εκτέλεση κόρνερ!)
-34η αγωνιστική (24/4)
Γρανίτης – ΑΟΧ 0-3
(26’, 33’ Μποτωνάκης, 80’ Δαρμαράκης)

Μπαράζ ανόδου στη Δ’ Εθνική

-1η αγωνιστική (1/5)
ΑΟΧ – ΠΟΑ 1-0
(3’ πεν. Παπαδογιάννης)
-2η αγωνιστική (8/5)
Κεραυνός Ρ. – ΑΟΧ 1-5
(48’ φάουλ Μαραγκουδάκης – 9’ Δαρμαράκης, 16’, 90’ Παπαδόπουλος, 24’ Διακάκης, 56’ Τσατσαρώνης)
-3η αγωνιστική (15/5)
ΑΟΧ – ΟΦΙ 1-0
(58’ Παπαδουλάκης)
-4η αγωνιστική (23/5)
ΠΟΑ – ΑΟΧ 2-0
(32’ Μιλιαράς, 60’ Μαστρογιαννάκης)
-5η αγωνιστική (1/6 εξ αναβολής)
ΑΟΧ – Κεραυνός Ρ. 10-4
(2’, 54’ Παπαδάκης, 23’ πεν. Παπαδογιάννης, 32’, 47’, 79’ Ζαμπετάκης, 58’ Μποτωνάκης, 80’, 81’ Κουρομιχελάκης, 84’ Διακάκης -52’, 56’, 59’ Ανυφαντάκης, 53’ Φουρναράκης)
-6η αγωνιστική (5/6)
ΟΦΙ – ΑΟΧ 2-2
(10’, 62’ Ρουμπάτης -34’ Τσατσαρώνης, 85’ Διακάκης). Μετά το 2-2 αποβλήθηκε ο Ζαμπετάκης.

Κύπελλο Χανίων

-Β’ φάση (13/9)
ΑΟΧ – Δαράτσο 12-0
(Δαρμαράκης 3, Μπουρδελής 2, Μποτωνάκης 2, Κουρομιχελάκης 2, Διακάκης 2, Παπαδάκης)
-Γ’ φάση (20/9)
ΑΟΧ – Ατλαντίδα 4-1
(29’, 50’ Δαρμαράκης, 22’, 51’ Κουρομιχελάκης – 2’ Μαράκης)
-Προημιτελικά (27/9)
ΑΟΧ – Παγχανιακός 6-2
(40’ Παπαδάκης ή Κουρομιχελάκης, 52’, 70’ Διακάκης, 55’ Μηνάς, 61’ Κελαϊδάκης, 63’ Δαρμαράκης, – 47’ πεν., 62’ πεν. Παπαδογιάννης Ν.)
-Ημιτελικά (30/9)
Θησέας – ΑΟΧ 3-2 παράταση
(55’ Τσιφτσόγλου, 70’ Κοτζαμιχάλης Ι., 99’ Αρτζουχαλτζής – 10’ Μπουρδελής, 21’ Δαρμαράκης)

Οι πρωταθλητές

Παίκτης Θέση Συμ.(βασ.)Μπαράζ
Μηνάς Γιάννης Α 31(30) 6
Δαρμαράκης Κώστας Ε 30(30) 5
Παπαδόπουλος Γιάννης ΜΑ 29(28) 6
Παπαδάκης Γιώργος Μ 29(27) 6
Κουρομιχελάκης Μανώλης Α 24(24) 6
Καρτσωνάκης Ελευθέριος Α 23(20) –
Κουμουδέλης Θοδωρής Α 22(22) 6
Ζαμπετάκης Γιώργος Ε 22(19) 5
Παπαδογιάννης Χρήστος Τ 21(20) 6
Ασημίνας Γιώργος Α 21(18) 6
Τσατσαρώνης Στέλιος Ε 20(18) 6
Παπαδουλάκης Στράτος Μ 17(13) 3
Βλαζάκης Νίκος ΜΕ 16(14) 4
Γύπαρης Γιώργος Α 14(14) –
Σίντος Αθανάσιος Μ 13(8) 1
Μπιτχαβάς Θόδωρος Μ 12(12) –
Νιαουνάκης Δημήτρης Τ 11(11) –
Διακάκης Τάκης Ε 10(8) 6
Κελαϊδάκης Σταύρος Ε 7(3) –
Μποτωνάκης Μάρκος Ε 5(3) 4
Πάντζος Ανώνης Α 4(2) –
Μπουρδελής Γιώργος Ε 1(0) –
Κακαβελάκης Κυριακος Μ 1(0) –
Καδιανάκης Νίκος Α 1(0) –

Στον πάγκο έκατσαν και οι: Κελάκης Μιχάλης, Βατόγλου Κ. και Κοτρωνάκης Στέφανος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα