■ Άλλα τους υποσχέθηκαν και άλλα ανακοίνωσαν
Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί στους Συλλόγους Γονέων Αθλητών Υγρού Στίβου η
απόφαση για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου Χανίων τον Μάιο, στο πλαίσιο της ανακατασκευής του.
Οι γονείς καταγγέλλουν «προκλητική και απαράδεκτη στάση» των αρμόδιων φορέων, κάνοντας λόγο για πλήρη αδιαφορία απέναντι στους αθλητές, τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία που χρησιμοποιούν καθημερινά την εγκατάσταση.
Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως «στην συνάντηση μας με τον κ. Παπαδογιάννη στις 17/3, μας διαβεβαίωσε ότι θα οριστικοποιούσε το σχέδιο τμηματικής ανακατασκευής και μέχρι την Τετάρτη 26/3 θα μας καλούσε σε συνάντηση για να μας το παρουσιάσει.
Την ίδια ώρα κάνουμε αγώνα δρόμου να εξασφαλίσουμε τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν προταθεί και δίνουν μια ελπίδα για την άθληση ορισμένων τμημάτων.
Αντί αυτού ο ΟΑΚ συγκαλεί σύσκεψη στις 27/3 και ανακοινώνει πανηγυρικά το κλείσιμο του κολυμβητηρίου τον Μάιο, ερήμην των ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά.
Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η υποκρισία και η αδιαφορία για τους αθλητές, προπονητές, ΑμεΑ, Special Olympics και παιδιά που προπονούνται σκληρά και συμμετέχουν σε πρωταθλήματα, έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς χώρο προπόνησης, χωρίς καμία εναλλακτική λύση.
Η έναρξη της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου, αντί να είναι λόγος πανηγυρισμών για όλη την πόλη, με την αδιαφορία των αρμοδίων για τους χρήστες, γίνετε αιτία σύγκρουσης για τα αυτονόητα!
Οι γονείς διαμηνύουν πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την υποβάθμιση και την απαξίωση του υγρού στίβου και των αθλητών μας. Οι αρμόδιοι οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να δώσουν λύσεις και ξεκάθαρες εγγυήσεις που θα διασφαλίζουν το μέλλον των αθλητών μας. Αν δεν υλοποιηθούν οι εναλλακτικές λύσης πριν την έναρξη της ανακατασκευής, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του κολυμβητηρίου». Καταλήγοντας, υπενθυμίζουν το αυτονόητο: «Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το στερήσει από τα παιδιά μας»
Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Χ.
Στο ζήτηµα παρεµβαίνει µε κείµενό του προς τα ”Χανιώτικα νέα” ο πρόεδρος του Ν.Ο.Χ. Γιάννης Χίνος (φωτ.), αναφέροντας τα εξής:
«Η µετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία είναι ο στόχος που δίνει ελπίδα σε κάθε δύσκολη περίοδο.
Στην πόλη που λειτουργεί ως διαχρονική κοιτίδα του υγρού στίβου, δεν µπορούµε να χαρούµε, που τελικά ένας στόχος δεκαετιών θα γίνει πραγµατικότητα.
Θέλουµε να χαµογελάσουµε που επιτέλους µε την δροµολογηµένη ανακατασκευή του κολυµβητηρίου της Νέας Χώρας οι επόµενες γενιές θα έχουν ένα σύγχρονο κολυµβητήριο, αλλά η µη δροµολογηµένη λύση για την µεταβατική περίοδο µας προσγειώνει βίαια στην πραγµατικότητα.
Τα παιδιά που φέτος και του χρόνου περιµένουν να συλλέξουν τους καρπούς των προσπαθειών τους τι θα γίνουν;
Τα παιδιά που έµαθαν να µεγαλώνουν µέσα στις πισίνες που θα πάνε;
∆ικαιολογηµένα ίσως κάποιοι πουν και τι θέλετε να µην γίνει το έργο;
Φυσικά και Όχι!
Φυσικά και Θέλουµε να γίνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον!
Όµως θέλουµε και κανένα παιδί να µην χάσει τις ευκαιρίες του!
Έτσι κι αλλιώς ο αθλητισµός διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ακόµη και σε αντίξοες συνθήκες, άλλωστε στα Χανιά το γνωρίζουµε καλά αυτό.
Επιβάλλεται λοιπόν αυτή την κρίση να την µετατρέψουµε σε µοναδική ευκαιρία.
Απαιτείται η γρήγορη τεχνική διόρθωση της βαθιάς πισίνας του Αγίου Ονουφρίου προκειµένου να αξιοποιηθεί από τα αγωνιστικά τµήµατα.
Απαιτείται όσο ειναι εφικτό η τµηµατική ανακατασκευή.
Απαιτείται η τοποθέτηση πισίνας χαµηλού βαθους στο γυµναστήριο του Κλαδισού για τον µαζικό αθλητισµό και τις µικρότερες ηλικίες.
Απαιτείται όλα αυτά να γίνουν γρήγορα και συντονισµένα ώστε το φθινόπωρο να µας βρει µε όλες αυτές τις λύσεις δροµολογηµένες.
Αν έχουµε βέβαια την τύχη να προχωρήσει και η προσπάθεια για την ανακατασκευή και του κολυµβητηρίου στο Ακρωτήρι, που αχνοφαίνεται ελπίδα, τότε θα έχουµε κάθε λόγο να πιστεύουµε ότι τα Χανιά κατάφεραν να µετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία.
Ευκαιρία που θα δώσει την δυνατότητα στην πόλη να έχει τις υποδοµές που αξίζει η ιστορία της στον υγρό στίβο και θα διαµορφώσει τοπίο φιλοξενίας, προετοιµασίας οµάδων, αλλά και υψηλού επιπέδου αθλητικών διοργανώσεων και αυτό θα είναι µια πραγµατική επένδυση στις εναλλακτικές µορφές τουρισµού και στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Αν όλα αυτά τελικά επιτευχθούν, είναι γιατί τον υγρό στιβο τον αγαπάει όλη η πόλη και παλεύουµε όλοι µαζί στην ίδια κατεύθυνση µε λογική και επιχειρήµατα, χωρίς προκαταλήψεις.
Η µαζικότητα, οι καλές προθέσεις και η συνεννόηση επιβάλλεται να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα για τα παιδιά του σήµερα και του αύριο».