Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Ο,τι πιο πολύτιμο παράγει η χώρα μας το αφήνει να πάει σε άλλους…

Κύριε διευθυντά,
Ο,τι πιο πολύτιμο παράγει η Ελλάδα είναι τα σπουδασμένα νειάτα μας και μόλις πάρουνε το πτυχίο τους ανοίγουνε τα φτερά τους για την ξενιτιά. Δεν δημιουργούνε οι κυβερνήσεις μας προϋποθέσεις να τους συγκρατούνε… Πάση θυσία θα έπρεπε να συγκρατούμε αυτό τον πολυτιμότατο έμψυχο θησαυρό. Με τα χρήματα του φτωχού λαού σπουδάζουνε και πάνε και αναδεικνύουνε ξένες χώρες. Θα έπρεπε να κόβει πιστώσεις η κυβέρνηση, από άλλες ανάγκες, για να μένουνε και να αξιοποιούνται αυτά τα πολύτιμα νειάτα, υπέρ της χώρας μας.
Έχουν πέσει στην αντίληψή μου πέντε – έξι περιπτώσεις Ελλήνων επιστημόνων, που αναδεικνύονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό, κι αυτό γίνεται πάντα…
1) Η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ είναι πρύτανης Πανεπιστημίων στο Παρίσι.
2) Ο Χανιώτης Κώστας Παπαδάκης, είναι πρύτανης του Πανεπιστημίου DREXEL του Καναδά.
3) Ο Στηβ Βρανάκης από τον Καλλικράτη Σφακίων, είναι διευθυντής στο “Δημιουργικό Εργαστήριο CREATIVE LAD” στον Καναδά.
4) Η Ντομένικα Καραβιτάκη, νεαρή ακόμα, το 2003, επαρουσίασε στο Συνέδριο της Ακουστικής Εταιρείας των ΗΠΑ, σε 700 συνέδρους, το διδακτορικό της θέμα, και έκαμε σοβαρότατη εντύπωση μια ανακάλυψή της, σχετικά με την ακοή.
5) Ο Φώτης Καφάτος, καθηγητής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, είναι γενικός δ/ντής στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Καναδά.
6) Η Μαρία Μπουντρογιάννη από τα Χανιά, ήταν το 2004 υπουργός στην κυβέρνηση του Καναδά…
Αυτοί οι αξιόλογοι επιστήμονες, παιδιά της Ελλάδος, διαπρέπουνε στο εξωτερικό, και είναι αυτοί που πέσανε στην αντίληψή μου, μα βέβαια είναι ακόμα πάρα πολλοί που δεν τους ξέρω. Μπορούμε να τους έχουμε καύχημα, μα άλλες χώρες τους αξιοποιούν προς δικό τους όφελος. Δεν θα υπήρχε καλύτερη επένδυση, αν θα δημιουργούσε η χώρα τις απαιτούμενες προϋποθέσεις να τους συγκρατούσε προς δικό της όφελος, ποικιλότροπα.
Μα όχι μόνο για τα σπουδασμένα νειάτα είναι επιτακτική ανάγκη να τα συγκρατήσουμε, μα εξίσου επιτακτική ανάγκη είναι να καταπολεμήσουμε την υπογεννητικότητα. Τι μέτρα λαμβάνονται για την υποστήριξη της πολύτεκνης οικογένειας; Για τις εγκυμονούσες; Για βρεφονηπιακούς σταθμούς; Για φροντίδα στο παιδί; Είναι φανερό και το καταλαβαίνουμε ότι κατέστησαν την χώρα αδύναμη οικονομικά, μα τα παιδιά, το μέλλον και η ελπίδα της χώρας είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Ακόμα πρέπει να καταπολεμηθούν οι εκτρώσεις, και κάθε δυνατή προσπάθεια για πρόληψη της παιδικής θνησιμότητας.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα