Κύριε διευθυντά,
η απόφαση του προέδρου Πούτιν για την Ουκρανία (την οποία περίμεναν πώς και πώς η Αμερική το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.) ενεργοποίησε σε χρόνο ρεκόρ τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας διότι παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο. Σωστό και έτσι έπρεπε να γίνει. Όμως δεν συνέβη το ίδιο όταν οι ίδιοι το παραβίασαν πολύ πιο βάναυσα στο Ιράκ, στη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Γιουγκοσλαβία και ειδικά στην Τουρκία που κατέχει το μισό έδαφος της Κύπρου, κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δύο μέτρα, δύο σταθμά!!!
Τώρα είναι η ευκαιρία στον πρόεδρο της Κύπρου με υποστήριξη της Ελλάδας να απαιτήσουν από την Ε.Ε. να παρθούν τα ίδια μέτρα και κατά της Τουρκίας, με την απειλή του βέτο στην ψήφο για το εμπάρκο της Ρωσίας. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και εδώ πρέπει να δείξει πρώτα ο πρόεδρος Αναστασιάδης το πολιτικό του ανάστημα και να βάλει πάνω απ’ όλα την πατρίδα του. Θα το πράξει ή θα μιμιθεί τους Έλληνες απέναντι στα μνημόνια, για να μην ξεχνιόμαστε.
Άλλωστε θα υπάρξουν ελπίζω κι άλλες χώρες σκανδιναβικές που θα υποστηρίξουν το δίκαιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Φοβάμαι ότι αν δεν ενεργήσουν εδώ και τώρα με σοβαρότητα, κινδυνεύει να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, και κάθε μεγάλο και δυνατό κράτος να παίρνει το νόμο και να ερμηνεύει το Διεθνές Δίκαιο κατά το δοκούν.
Οι παλαιοί έλεγαν ότι η ευκαιρία παρουσιάζεται μια και μόνο φορά.
Μ. Λεπτίδης