Μια παγκόσμια πρωτιά -στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού- συνεχίζει να κατέχει η χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν τη θέση βρίσκεται επί δύο δεκαετίες με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη παραγωγική χώρα Τουρκία, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών.
Τα στοιχεία που παρουσιάζει άλλωστε η νορβηγική εταιρεία Kontali Analyse, τα οποία επικαλείται ο ΣΕΘ, είναι αδιάψευστα αφού «το 2013 η συνολική παραγωγή της Ελλάδας ανέρχεται στους 123.000 τόνους, ενώ η παραγωγή της Τουρκίας στους 94.000 τόνους».
Εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΘ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η τσιπούρα και το λαβράκι είναι το ελληνικό προϊόν διατροφής με τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια, καθώς η αξία των εξαγωγών το 2012 ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ. Κάθε εβδομάδα εξάγονται περίπου 2.000 τόνοι φρέσκιας ελληνική τσιπούρας και λαβρακιού οδικώς και αεροπορικώς σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο».