Κύριε διευθυντά,
τι μας έφερε, τι μας δημιουργεί, τι αναμένουμε από πλευράς υγείας, οικονομίας, κοινωνίας, πολιτικής κομμάτων και άλλων που θα διαμορφώνουν τη βιοπορεία μας; Φωτιά που καίει η αγνωσιά μας επ’ αυτών και άλλων πολλών. Φως που φωτίζει είναι η απόκτηση γνώσεων στο βηματισμό μας προς το φως, που έχουμε ανάγκη. Σε διαρκή αφύπνιση θα πρέπει να βρισκόμαστε, σ’ αυτά που γίνονται όπως γίνονται και σ’ αυτά που θα έπρεπε να γίνονται χωρίς να γίνονται, πολλά τα ερωτήματα σοβαροί οι προβληματισμοί σ’ όλους τους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους για την κοινωνική ασφαλιστική μας διαδρομή.
Από σκοτάδι ερχόμαστε, χωρίς καθαρό φωτισμό πορευόμαστε, σκοτεινό διαβλέπουμε το μέλλον μας, την τρέχουσα δεκαετία του 2020… ταραγμένη θάλασσα το ασφαλιστικό μας. Με αποπροσανατολισμένες εμπνεύσεις και διαβλέψεις χτίζεται το κοινωνικό μας σύστημα για εμάς χωρίς εμάς. Ενας απλός συνταξιούχος του Ο.Α.Ε.Ε. ακούοντας και διαβάζοντας τους ειδικούς διαχειριστές σήμερα στην αντίστροφη μέτρηση, σκέπτεται προβληματίζεται, εκφράζεται σχετικά με τις κατ’ ανάγκη αλλαγές μας. Για διαχειριστές της υγείας, χρειαζόμαστε καλούς επιστήμονες που να προάγονται μέσα από επιλεγμένες πολιτικές στον πολιτικο τους σχεδιασμό. Η αντιμετώπιση του ύποπτου αυτού επιθετικού εχθρού της υγείας θα πρέπει να μας κάνει να ελπίζουμε, να αισιοδοξούμε και μαζί τους να συνοδοιπορούμε. Η οικονομία είναι προ-απαιτούμενο στους διαχειριστές της υγείας, με ορθολογική διαχείριση έντιμων και ικανών οικονομολόγων πολιτικών με ήθος και αρχές και μηχανισμό προστασίας αυτών.
Στη διαχείριση της υγείας, πρέπει να πρυτανεύει πέρα των ειδικών και εξειδικευμένων γνώσεωντο ήθος του ανθρώπου για το συνάνθρωπό του. Η υγεία για να διασφαλίζεται πρέπει να προλαβαίνεται και να αντιμετωπίζεται.
Τα προ-απαιτούμενα πρόληψης και αντιμετώπισης είναι η ύπαρξη και διάθεση των οικονομικών και η καλή διαχείριση αυτών. Εϊναι γνωστό ότι η πρόκληση του χρήματος στη διαχείριση του διαβρώνει τις συνειδήσεις των διαχειριστών.
Η προσπάθεια όλων μας είναι να διατηρούμε την υπάρξη μας και να την προάγουμε. Να ζούμε και να κάνουμε κάτι προς το κοινωνικό καλύτερο. Να μην είμαστε ένα τίποτα και να πορεύομαστε προς το τίποτε. Το δικό μας τίποτα, είναι εκμεταλλεύσιμο από κάποιους, που φιλοδοξούν να γίνονται κυρίαρχοι στη ζωή μας. Το δικό μας και βοηθά στο να πηγαίνουμε εκεί που θέλουμε. Από τους πολέμους δεν επικρατούν αυτοί που πολεμούν, αλλά δυστυχώς αυτοί που καιροσκοπούν και κερδοσκοπούν μέσα από την διαχείριση των οικονομικών. Ενα υπόκρυφο ερώτημα αιωρεδίται. Τυχαίο είναι η εμφάνιση της πανδημίας ή αποτέλεσμα των επιδιώξεων με καταστροφικές διαβλέψεις του πλανήτη μας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να υπερ-κερδοσκοπούν κάποιοι; Στην εμφάνιση αυτού του νέου εχθρού της ανθρωπότητας, κάποιοι διαβλέπουν σε υπερ κέρδη μέσα από επιλεγμένες επενδύσεις, που θα τους επιφέρουν πλούτο, ίσως ανεξέλεγκτο, δημιουργώντας φτώχεια, που δεν θα ελέγχεται οικονομικά από καμμία πολιτική διαχείριση που θα διαμορφώνεται στη πορεία του χρόνου. Στις επενδύσεις θα πρέπει να λέμε ΝΑΙ. Στην ανάπτυξη ΝΑΙ, όμως με διαβλέψεις σε μια κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΩΝ με ήθος, γνώσεις και ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
Παντελής Χίνος