Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Πανελλαδικές: Πολλές επιτυχίες από Χανιώτες υποψηφίους (φωτογραφίες)

Πολλές επιτυχίες µε υψηλές επιδόσεις σηµείωσαν και φέτος Χανιώτες υποψήφιοι που συµµετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Συγκέντρωσαν υψηλές βαθµολογίες οι οποίες επιτρέπουν την εισαγωγή τους στη σχολή της προτίµησής τους.
Οι βαθµολογίες ανακοινώθηκαν χθες το µεσηµέρι ενώ οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, περιέχουν τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθµολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόµενο µάθηµα.
Τα “Χανιώτικα νέα” µίλησαν ενδεικτικά µε Χανιώτες υποψηφίους που συγκέντρωσαν υψηλές βαθµολογίες.

Αργυρώ Βοµβολάκη:
Με το βλέµµα στη Νοµική

Με 18.900 µόρια η Αργυρώ Βοµβολάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο περνάει στην Νοµική Αθηνών.
«Ανά διαστήµατα αγχωνόµουν λίγο. Αλλες φορές ήµουν χαλαρά. Ηµουν όµως ήρεµη όσο γινόταν. Το βράδυ κυρίως διάβαζα. Στις αρχές διάβαζα τρεις – τέσσερις ώρες την ηµέρα και στο τέλος περισσότερο», µας λέει.
Η ίδια έκανε µεθοδικό διάβασµα χωρίς να αµελεί και την ξεκούραση.
«Είχα ελεύθερο χρόνο. Εβγαινα», σηµειώνει ενώ επισηµαίνει την υποστήριξη από καθηγητές και φροντιστήρια. Για τους µελλοντικούς υποψηφίους στέλνει το µήνυµα: «Ολα καλά θα πάνε, διάβασµα, προσπάθεια και όλα καλά».

Χρήστος Ζµάλι:
Σχολή Μηχανολόγων

Με 18.000 µόρια ο Χρήστος Ζµάλι από το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων προσανατολίζεται στην επιλογή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα.
«Οι εξετάσεις ήταν αρκετά απαιτητικές. Θεωρώ ότι χρειάζεται πολύ διάβασµα καθ’ όλη τη διάρκεια του Λυκείου για όλους τους µαθητές, µεθοδικότητα. Πιστεύω ότι τα θέµατα ήταν απαιτητικά για καλά προετοιµασµένους µαθητές».
«Εβγαινα τα Σάββατα και κοντά στις πανελλαδικές, πού και πού έβρισκα λίγο χρόνο», αναφέρει ενώ σηµειώνει ότι στην υψηλή επίδοσή του βοήθησε το φροντιστήριο και το σχολείο, «έχω να πω ότι έχουµε πολύ καλούς καθηγητές», τονίζει.

 

Ιωάννα Θεοδωρίδη:
Νοµική

Η Ιωάννα Θεοδωρίδη από το Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου, συγκέντρωσε από 17.220 έως 17.800 µόρια και περνάει στις νοµικές σχολές Θεσσαλονίκης και Κοµοτηνής.
Η ίδια προτιµά τη Νοµική Θεσσαλονίκης.
«∆ιάβαζα αρκετά και συστηµατικά. Θεωρώ πολύ σηµαντικό το συστηµατικό διάβασµα», αναφέρει.
«∆ιάβαζα κάθε µέρα αρκετές ώρεςς. Θυσίασα αρκετά πράγµατα από τα ενδιαφέροντα µου, αλλά νοµίζω άξιζε πολύ. Εκανα βόλτες µε τις φίλες µου, την οικογένειά µου. Είχα ένα σωστό και µεθοδικό πρόγραµµα το οποίο οδήγησε στην επιτυχία και υποστήριξη από καθηγητές, οικογένεια και φροντιστήριο».

 

Αθανάσιος Μαυρίδης:
Πολυτεχνική σχολή

Με 18.570 µόρια, ο Αθανάσιος Μαυρίδης από το 2ο ΓΕΛ, προσανατολίζεται σε πολυτεχνική σχολή Αθήνας ή Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος σηµειώνει ότι «όταν υπάρχει πρόγραµµα, κάποιος που έχει στόχο µπορεί να αποδώσει και να γράψει». «Είχα», αναφέρει, «ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα στο πρώτο µισό της χρονιάς έβγαινα πού και πού, στο δεύτερο µισό λιγότερο, αλλά σηµασία έχει να αξιοποιείς τον ελεύθερο σου χρόνο».

Ευάγγελος Κακατσάκης:
Παιδαγωγικό

Με πάνω από 18.000 µόρια, ο Ευάγγελος Κακατσάκης από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων περνάει στο Παιδαγωγικό στη Θεσσαλονίκη. «∆ιάβαζα αρκετά, θεωρώ όµως σηµαντικό να υπάρχουν και διαλείµµατα» σηµειώνει. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει ο κινηµατογράφος.
Το µήνυµά του για τους αυριανούς υποψηφίους;
«Χρειάζεται να µοιράζουν σωστά το χρόνο τους, να αφιερώνουν όσο χρόνο χρειάζεται για τα µαθήµατα».

Καλλιόπη Σταµατάκη:
Παιδαγωγικά ή Ψυχολογία

Με 17.670 µόρια η Καλλιόπη Σταµατάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο, αν και δεν έχει αποφασίσει ακόµα ποια σχολή θα επιλέξει, προσανατολίζεται στα παιδαγωγικά δηµοτικής εκπαίδευσης και στη ψυχολογία. Η ίδια µας λέει ότι «διάβαζε µεθοδικά, είχε λίγο ελεύθερο χρόνο». «Η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους µας αλλά στο τέλος µετράει το αποτέλεσµα».

Ηλίας Καραγιάννης:
Στόχος το ΕΜΠ

Με συστηµατικό διάβασµα ο Ηλίας Καραγιάννης από το 2ο Γενικό Λύκειο, είχε υψηλή επίδοση και φαίνεται ότι εισάγεται στη Σχολή της προτίµησής του.
«Η Σχολή που θέλω είναι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Πέρυσι τα µόρια για τη Σχολή ήταν 18.800, φέτος αναµένεται να πέσουν οι βάσεις», µας λέει.
«Ουσιαστικά έκανα συστηµατικό διάβασµα ένα χρόνο. ∆ιάβασµα 4 – 5 ωρών καθηµερινά, αρκετά οργανωµένο», αναφέρει και σηµειώνει ότι βοήθησαν για την επιτυχία όχι µόνο τα φροντιστήρια αλλά και ο πατέρας του.
«Εκανα µάθηµα Φυσικής µε τον πατέρα µου. Βοήθησε πάρα πολύ και αυτός. Τώρα περιµένουµε να δούµε τις βάσεις».
Το µήνυµά του για τους µελλοντικούς υποψηφίους;
«Πρέπει να σ΄αρέσει αυτό που κάνεις, να µην το βλέπεις σαν αγγαρεία γιατί όταν κάνεις κάτι που σ’ αρέσει έστω και λίγο, ολη η εργασία θα βγει, γρήγορα, οµαλά και αποτελεσµατικά».

Γρηγόρης Καµπουράκης:
ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ

Με περίπου 19.200 µόρια ο Γρηγόρης Καµπουράκης από το 2ο Γενικό Λύκειο στοχεύει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΕΜΠ.
«Με τους συντελεστές βαρύτητας που έχει το Μετσόβιο, µαζεύω γύρω στα 19.160 µόρια. Πιστεύω ότι είµαι σίγουρα µέσα – πέρυσι η βάση ήταν 18.000 και φέτος αναµένεται οι βάσεις να πέσουν».
Για το χρόνο που διέθετε για διάβασµα αναφέρει: «Στο σπίτι µόνος µου δύσκολα συγκεντρωνόµουν. Καθόµουν όση ώρα µπορούσα αλλά κυρίως προσπαθούσα να προσέχω στα µαθήµατα. Αξιοποιούσα κυρίως τους καθηγητές του σχολείου που ήταν όλοι πολύ καλοί».
«Πήγαινα κανονικά σχολείο µέχρι το τέλος γιατί ήταν ένας τρόπος που µπορούσα να συγκεντρωθώ. Επίσης έκανα ιδιαίτερα και µε τον πατέρα µου ο οποίος ήταν συνέχεια δίπλα µου, ειδικά τις τελευταίες ηµέρες. Μπορούσε να µου λύσει οποιαδήποτε µικρή ή µεγάλη απορία».

Ιωάννα Μαλεκάκη:
Το βλέµµα σε διάφορες σχολές

Αλλαξε κατεύθυνση καθώς επέλεξε ό,τι είναι πιο κοντά της και πέτυχε το στόχο της.
Η Ιωάννα Μαλεκάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο, µε 16.800 µόρια προσανατολίζεται σε διάφορες σχολές: Κινηµατογράφου, Κοινωνικής Εργασίας,.
«Αλλαξα» µας λέει, «κατεύθυνση ξαφνικά στα τέλη Οκτωβρίου από Υγείας σε Θεωρητική. Αναθεώρησα πάρα πολλά πράγµατα. ∆εν ήθελα να πιέζω πια τον εαυτό µου σε µια κατάσταση που δεν του άρεσε. Τώρα, σκέφτοµαι διάφορες σχολές, όπως Κινηµατογράφου, Κοινωνικής Εργασίας, Πολιτικές Επιστήµες ίσως».
«∆ιάβαζα πολύ, κάποιες µέρες ίσως και 7 – 8 ώρες. Κάποιες άλλες, όταν δεν µπορούσα άλλο, ίσως και σχεδόν καθόλου γιατί χρειάζεται και ένα διάλειµµα κάποιες φορές. Είχα ελεύθερο χρόνο. Προτιµούσα να περπατάω, έβγαινα και κάποιες φορές».

 

Αναστασία Κωνσταντουδάκη:
Νοµική

 

Η Αναστασία Κωνσταντουδάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο µε 17.550 µόρια προσανατολίζεται να επιλέξει Νοµική Σχολή Θεσσαλονίκης ή Αθήνας.
«∆ιάβαζα αρκετά. ∆εν είχα ελεύθερο χρόνο. Οι κόποι ανταµείφθηκαν» µας λέει.
«Θα συµβούλευα τους µελλοντικούς υποψήφιους να έχουν πίστη και αισιοδοξία στον αγώνα αυτό, να τηρούν ένα πρόγραµµα µε σταθερότητα και να προσπαθούν να βρίσκουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Είναι σίγουρα µια δύσκολη δοκιµασία που απαιτεί προσωπικές θυσίες και υπερβάσεις. Ο χρόνος διαβάσµατος θα πρέπει να µοιράζεται ισάξια από τον υποψήφιο και να µην αφήνει κενά που θα του προστίθενται στο τέλος».

 

Αρτεµις Γαλανάκη:
Ιατρική

Με περίπου 18.750 µόρια, η Αρτεµις Γαλανάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο στοχεύει στην Ιατρική Αθήνας ή σε διαφορετική περίπτωση στην σχολή της Πάτρας.
Η ίδια διάβαζε αρκετά για να πετύχει την υψηλή επίδοση.
«∆ιάβαζα αρκετά. ∆εν ήταν εύκολη χρονιά. ∆ιάβαζα όλη µέρα, έκανα ένα περίπατο µόνο και η ζωή µου όλη ήταν διάβασµα, ύπνος και φαγητό. Μ’ άρεσε να διαβάζω», µας λέει.
Το µήνυµά της για τους µελλοντικούς υποψηφίους; «Μεθοδικότητα, οργάνωση, ψυχραιµία. Η γνώση κατακτάται». Ακόµα επισηµαίνει ότι το σχολείο έπαιξε σηµαντικό ρόλο για τις υψηλές επιδόσεις. «Οι καθηγητές µάς στήριξαν”, τονίζει.

 

Νεφέλη Φαντριδάκη:
Νοµική

Με 18.225 µόρια η Νεφέλη Φαντριδάκη, από το 4ο Γενικό Λύκειο, εισάγεται στη Νοµική Αθηνών.
«∆ιάβαζα αρκετά, ενδεχοµένως να µπορούσα να είχα διαβάσει και παραπάνω αλλά προτίµησα να κρατήσω ισορροπία µεταξύ της µελέτης και της ψυχικής µου υγείας. ∆εν θα άντεχα να µην κάνω τίποτα. Οπότε προτίµησα να ασχολούµαι µε ένα χόµπι, να βλέπω τους φίλους µου».
Ενα από τα χόµπι της ήταν η: stand up comedy.
Η ίδια µας λέει για την υποστήριξη των υποψηφίων από τους καθηγητές.
Το µήνυµά της για τους µελλοντικούς υποψηφίους είναι: «Να φροντίζουν τον εαυτό τους, να µην παραµελείς να είσαι καλά».

Ολυµπία ∆ερµιτζάκη:
Σχολή Κτηνιατρικής

Η Ολυµπία ∆ερµιτζάκη από το Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου µε 17.800 µόρια εισάγεται στη Σχολή Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης.
«∆ιάβαζα αρκετά, χωρίς υπερβολές. Αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στη Βιολογία και τη Χηµεία τα οποία είχαν µεγαλύτερους συντελεστές», αναφέρει.
Στον ελεύθερο χρόνο της, κυρίως στην αρχή της χρονιάς, ξεκουραζόταν ενώ πήγαινε και βόλτα.
Χρήσιµη ήταν η υποστήριξη από το σχολείο και από το φροντιστήριο.

Γιώργος Μαστρογιαννάκης:
Ψυχολογία

Με 17.680 µόρια, ο Γιώργος Μαστρογιαννάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων εισάγεται στη Σχολή Ψυχολογίας Ρεθύµνου.
«∆εν διάβαζα πολύ, 2,5 – 3 ώρες την ηµέρα», σηµειώνει.
«Εβγαινα, πήγαινα γυµναστήριο, έκανα βόλτες», αναφέρει.
«Το φροντιστήριο έπαιξε ρόλο και οι καθηγητές έκανα εξαιρετική προσπάθεια» µας λέει ενώ συνιστά στους αυριανούς υποψηφίους «ψυχραιµία, πίστη στον εαυτό µας, να πιστεύει κανείς ότι µπορεί να γράψει πριν γράψει».

Γεωργία Αρχοντάκη:
Σχολή Υγείας

Με 18.930 µόρια (κατεύθυνση Υγείας) η Γεωργία Αρχοντάκη, προσανατολίζεται να επιλέξει σχολή ιατρικής ή εργοθεραπείας.
«Σίγουρα ήταν µια απαιτητική χρονιά. Τις καθηµερινές, δεν διάβαζα υπερβολικά πολλές ώρες. Ξεκουραζόµουν το µεσηµέρι. Ελεύθερο χρόνο δεν έχεις στην Γ΄Λυκείου κατά κανόνα».
«Μια βόλτα µια φορά την εβδοµάδα γινόταν, αλλά θέλει συστηµατικό διάβασµα. Χρειάζεται διάβασµα από την αρχή µέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά και ξεκούραση µέσα στην καθηµερινότητα», αναφέρει.

 

Αλέξανδρος Μπριτζολάκης:
Λιµενικό ή ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αλέξανδρος Μπριτζολάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο συγκέντρωσε 17.225 µόρια. Οι πρώτοι στόχοι του είναι: Σηµαιοφόρος του Λιµενικού ή σχολή αξιωµατικών Αστυνοµίας και αµέσως µετά, Νοµική.
«∆ιάβαζα αρκετά µέσα στην ηµέρα, χωρίς υπερβολές και φυσικά χωρίς άγχος», µας λέει.
Ο ίδιος είχε και ελεύθερο χρόνο.
«Είχα όσο µπορούσα αλλά πιο πολύ µετά τον Μάρτιο γιατί έδινα και αθλήµατα για τις σχολές του Λιµενικού και της Αστυνοµίας. Μετά, αύξησα το διάβασµά µου από Μάρτιο µέχρι Μάιο», σηµειώνει. Για τους υποψηφίους τους µέλλοντος προτείνει να έχουν µεθοδικότητα και όχι άγχος.

 

Αναστασία ∆ότσου:
Παιδαγωγικό

Η Αναστασία ∆ότσου, από το 4ο ΓΕΛ, µε 18.400 µόρια περνάει στο Παιδαγωγικό στο Ρέθυµνο.
«Πολύ καλά πήγε το διάβασµα. ∆εν είχα άγχος. Ο στόχος µου ήταν αρκετά εφικτός και διάβαζα όσο έπρεπε». «∆ιαχώρισα τις πανελλήνιες από την υπόλοιπη ζωή µου και έκανα όσα µου άρεσαν. Απλά, διάβαζα κι όλας. Κάπως έτσι προσπάθησα να το εξισορροπήσω», µας λέει.
«Εβλεπα τις σειρές µου, έκανα τις βόλτες µου».
Για τους αυριανούς υποψηφίους συνιστά υποµονή, ποτέ να µην τα παρατάνε και «στο τέλος όλοι οι κόποι τους θα ανταµειφθούν».

 

Στέλιος Τσοµπανάκης
Σχολή ΗΜΜΥ

Ο Στέλιος Τσοµπανάκης από το 4ο ΓΕΛ µε 17.900 µόρια στοχεύει στη σχολή ΗΜΜΥ Αθήνας ή Θεσσαλονίκης.
«∆ιάβαζα πάρα πολύ, στην αρχή της χρονιάς προσπαθούσα να είχα µια ισορροπία. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάµεσα σε διάβασµα και ελεύθερο χρόνο», τονίζει.

 

Νίκος Μπασουνας
Στόχος Ιατρική Ηρακλείου

Ο Νίκος Μπασουνας από το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων µε 18.350 µόρια, στοχεύει στην Ιατρική Ηρακλείου.
«∆ιαβαζα αρκετά, ηθελε αγώνα και θυσίες. Είχα µειώσει βόλτες αρκετά. Ανταµείφθηκαν οι κόποι», αναφέρει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα