Λατινικά
Οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν θα αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες κατά την επίλυση των φετινών θεμάτων, αντλούμενα από τα κείμενα 19 και 42 καθώς οι συντακτικές ασκήσει ήταν κατά πολύ λιγότερες σε σχέση με παλαιότερα έτη, ενώ αναφέρονταν σε φαινόμενα που έχουν εξεταστεί πολλές φορές (ενεργητική-παθητική σύνταξη, δικαιολόγηση δευτερεύουσας πρότασης, ανάλυση μετοχής). Στις γραμματικές ασκήσεις, οι εκφωνήσεις ακολούθησαν την μορφή της περσινής χρονιάς, με λιγότερους ιδιόμορφους τύπους, ενώ και φέτος οι μαθητές θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην άσκηση Γ2α, όπου οι ίδιοι καλούνταν να εντοπίσουν τους τύπους και μετά να τους επεξεργαστούν.
Χημεία
Τα φετινά θέματα ήταν χωρίς ασάφειες αντλούμενα από εδάφια του σχολικού βιβλίου, διαγράμματα και ερωτήσεις θεωρίας. Οι σωστά προετοιμασμένοι μαθητές θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα θέματα, τα οποία κάλυπταν το μεγαλύτερο εύρος της εξεταστέας ύλης, με τις περισσότερες μονάδες να δίνονται σε κεφάλαια, που βάσει προγραμματισμού ύλης, ήταν και αυτά, στα οποία δόθηκε περισσότερος χρόνος για τη διδασκαλία τους και εξάσκηση των μαθητών.
Πληροφορική
Τα θέματα της Πληροφορικής δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες εκπλήξεις και δυσκολίες για τους μαθητές.
Στο θέμα Α για πρώτη φορά οι μαθητές εξετάστηκαν σε καθαρά θέματα θεωρίας, ενώ τα ερωτήματα του θέματος Β απαιτούσαν την εφαρμογή της θεωρίας σε προβλήματα πληροφορικής.
Στο θέμα Γ οι υποψήφιοι έπρεπε να προσέξουν ιδιαίτερα το ερώτημα Γ4, ενώ στο θέμα Δ τα ερωτήματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, δίνοντας τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν όλοι οι μαθητές.