Περισσότερες από 2.500 ενστάσεις έχουν κατατεθεί στα Χανιά για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες (λάθη, παραλείψεις, διαφορές κα.) κάτι που σημαίνει ότι οι Επιτροπές που θα αναλάβουν την εξέταση τους για τους επόμενους μήνες θα έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας.
Λεπτομέρειες για την εξέταση των ενστάσεων συζητήθηκαν χθες κατά την ενημέρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των τριών Επιτροπών που θα εξετάσουν τις αντιρρήσεις πολιτών. Σε κάθε επιτροπή συμμετέχει ένας δασολόγος, ένας γεωπόνος από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και ένας δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, συν τα αναπληρωματικά μέλη.
«Με βάση τη νομοθεσία οι ενστάσεις θα πρέπει να έχουν εξεταστεί μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, συν δύο μήνες παράταση ωστόσο η εμπειρία και από άλλες περιοχές επιβεβαιώνει ότι θα πρέπει να δοθεί και άλλη παράταση» είπε στα “Χ.Ν.” η δασάρχης Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη.
Πολλές ενστάσεις αφορούν “πολύγωνα”, πολλά δηλαδή κομμάτια γης, άλλες ενστάσεις έχουν κατατεθεί από μεμονωμένους πολίτες και άλλες από ομάδες πολιτών, φορείς, Δήμους κα.
«Είναι μια δύσκολη εργασία, κάτι όχι άγνωστη για όσους έχουν συμμετάσχει στις παλιές επιτροπές του άρθρου 14. Η υπηρεσία μας θα υποστηρίξει με ανάλογες ενημερώσεις επιμορφώσεις τα μέλη των επιτροπών και όποτε χρειαστεί θα είμαστε δίπλα τους. Εννοείται φυσικά ότι στις επιτροπές έχει κατατεθεί ψηφιακός και αναλογικός φάκελος για κάθε ένσταση. Οι πολίτες να μην ανησυχούν γιατί θα ειδοποιηθούν έγκαιρα από τις επιτροπές ότι θα εξεταστεί η αντίρρηση τους. Σε πρώτο επίπεδο οι Επιτροπές θα εξετάσουν κάποια πρόδηλα σφάλματα , πράξεις που είναι αποδεκτές από τη διοίκηση, οι πολίτες που έχουν νέα στοιχεία για τις αντιρρήσεις τους ή θα το εισφέρουν στην υπηρεσία ή στην επιτροπή όταν ενημερωθούν ότι θα εξεταστεί η ένσταση τους» κατέληξε η κ. Σκλαβάκη.