Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ασιατικές αγορές ξεπέρασε τα 60 δολάρια το βαρέλι, μετά από ένα διήμερο πτωτικών τάσεων, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Συγκεκριμένα, στις 09:48 ώρα Ελλάδας, για τα συμβόλαια Μαρτίου η τιμή του μπρεντ έκλεισε στα 60,39 δολάρια το βαρέλι ενώ αντίστοιχα η τιμή του αμερικανικού αργού για συμβόλαια Μαρτίου έφτασε τα 51,44 δολάρια το βαρέλι.
«Όλοι εκτιμούν ότι θα υπάρχει μια νέα μείωση της ζήτησης στους προσεχείς έξι μήνες αλλά ποτέ δεν ξέρεις» αναφέρει στο Ρόιτερς ο Τόνι Νούναν, εκτιμητής κινδύνου της Mitsubishi Corp στο Τόκιο.
Κολοσσιαίες πετρελαϊκές εταιρείες όπως η BP και η Chevron έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε επενδύσεις αξίας δισ. δολαρίων παρά την κατακόρυφη μείωση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» από το καλοκαίρι του 2014 και έπειτα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.