Για τα Χανιά δεν υπάρχουν δύο πολιτικές για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, αλλά μόνο μία και αυτή συνταυτίζεται, εμπνέεται και καταξιώνεται δημόσια από τον ενεργό ρόλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.), για τον οποίο δόθηκε από κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες του τόπου μεγάλη μάχη, για να ενστερνιστεί τον ρόλο του και να βοηθήσει ενεργά και πάση δυνάμει ένα όνειρο δεκαετιών, για να βγούμε από το τέλμα της ιδιοτέλειας και της υπανάπτυξης.
Μια απλή ιστορική αναδρομή στο εμπνευσμένο όραμα σύστασης του Ο.Α.Κ. και στις δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων πολιτικών παραγόντων του τόπου μπορεί εύκολα να σας πείσει για τη σπουδαιότητα που δίνει η κεντρική Διοίκηση και η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας στον αναβαθμισμένο ρόλο του Οργανισμού.
Η Δημοτική Αρχή των Χανίων τσαλαβουτά στις μπουρμπουλήθρες του άκαιρου εντυπωσιασμού για μια ακόμα φορά, γιατί πολιτικά πρέπει να δείχνει ότι είναι στο παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή οι περισσότεροι αμφιβάλλουν γι’ αυτό.
Γι’ αυτό η τζάμπα φασαρία, για τη νέα… αναπτυξιακή δομή της Δημοτικής Αρχής.
Τα πράγματα πολιτικά είναι απλά. Αν προσπαθήσουν μόνοι τους για την “μπουρμπουλήθρα” δύσκολα θα πειστεί η τοπική κοινωνία.
Αν προσπαθήσει (sic) με άλλους, δύσκολα, πολύ δύσκολα θα πειστούν οι άλλοι να ακολουθήσουν.
Αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η αστεία θεωρία της “νέας φάσης” που περνά η Δημοτική Αρχή μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό ζατρίκιο της τοπικής πολιτικής μας ζωής. Έτσι, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει σαφή στρατηγική, ονειρεύεται καταστάσεις και πειραματίζεται με τη μόδα.
Αξιότιμε κύριε, δυστυχώς στην πατρίδα μας ένα μεγάλο κομάτι του “πολιτικού γίγνεσθαι” έχει μείνει στο παρελθόν,έχει χάσει το τραίνο,το βαπόρι,το αεροπλάνο και ότι άλλο μέσον θέλετε. Αυτά που γίνονται στην Κρήτη με τον Ο.Α.Κ. θυμίζουν τον μακαρίτη τον Μάο και τις αντιλήψεις εκείνης της εποχής (ζωή σε μας) : “Μεγάλη αναταραχή,θαυμάσια κατάσταση”. Εν τω μεταξύ το ημερολόγιο δείχνει σήμερα 30/06/2021 και ενδεχομένως θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε ξεαράχνιασμα και προσαρμογή των αντιλήψεων μας στις σύχρονες απαιτήσεις της καθημερινότητος καθώς και των μεθόδων της πολιτικής αντιμετώπισης των προβλήμάτων που δημιουργούνται….Με εκτίμηση