Κύριε διευθυντά,
Αναφέρομαι στην αξιόλογη επιστολή της κυρίας Τσεκμέζογλου, προέδρου του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων για την απομάκρυνση των ζώων από τον δημοτικό κήπο.
Η συντάκτης της επιστολης, όπως ήταν αναμενόμενο, συμφωνεί με την απομάκρυνση ζώων και πτηνών κάτι που βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις αρχές του φιλοζωικού κινήματος.
Η συντάκτης επίσης γράφει ότι ο δημοτικός κήπος, το στολίδι των Χανίων, δημιουργήθηκε το έτος 1870! Έκτοτε τι έχει γίνει στην πόλη μας; Δυστυχώς μόνο το γεμάτο προβλήματα πάρκο ειρήνης και φιλίας.
Με τι γνώση και εμπειρία, λοιπόν, η τοπική κοινωνία θα χειριστεί τη μεγάλη πρόκληση των 55 στρεμμάτων που ονομάζεται στρατόπεδο Μαρκοπούλου;
Γι’ αυτό τον λόγο προτείνουμε να συγκροτηθεί επιτροπή από ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες, για να διασφαλίσουν ότι το Μαρκόπουλο θα γίνει ένας δημοτικός κήπος, όπως τον έχουν οραματιστεί οι Χανιώτες.
Σε αυτήν την επιτροπή προτείνουμε να συμμετάσχουν και οι δημοτικές παρατάξεις με εκπρόσωπο τους!
Απο την μεριά μου θα ήθελα να προτείνω στον φιλοζωικό σύλλογο να συμμετάσχει επίσης σε αυτόν τον διάλογο για τους δημοτικούς κήπους της πόλης μας.
Και τώρα μία ερώτηση προς τον φιλοζωικό σύλλογο για θέμα του ειδικού ενδιαφέροντος του:
Μιλάμε για τα τραυματισμένα ή δηλητηριασμένα άγρια ζώα και πουλιά που κατα καιρούς εντοπίζονται στον νομό μας.
Θεωρεί ο φιλοζωικός ότι στο μελλοντικό δημοτικό κήπο του στρατοπέδου Μαρκοπούλου θα μπορούσε να εγκατασταθεί ένα μικρό ιατρείο περίθαλψης άγριας ζωής;
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύτιμος!
Γιατί τα τραυματισμένα ζώα και πουλιά να μεταφέρονται εκτός Χανίων για περίθαλψη;
Με εκτίμηση
Μιχάλης Πατσουράκης