Την Πέμπτη 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Χανίων Μιλτιάδη Κλωνιζάκη.
Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του ΚΚΕ «ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε στην συζήτηση με τους εργαζόμενους, τις προτάσεις του ΚΚΕ για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια. Τονίστηκε ότι για την καταδίκη του λαού στην ενεργειακή φτώχεια είναι συνένοχες όλες οι κυβερνήσεις που υλοποίησαν την πολιτική της ΕΕ. Όλοι μαζί Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ 25, προώθησαν την απελευθερωμένη αγορά και το χρηματιστήριο ενέργειας. Αναδείχτηκε ότι μόνο το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το σήμερα με σχέδιο άμεσης αξιοποίησης όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, έχει ένα σύγχρονο επεξεργασμένο πρόγραμμα εξουσίας με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Έντονος υπήρξε και ο προβληματισμός από την πλευρά των εργαζομένων για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους , τις ελλείψεις προσωπικού αλλά και για τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον λαό μας, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.
Ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης σημείωσε επίσης, ότι το πραγματικό δίλημμα των ερχόμενων εκλογών, δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνήσει αφού αν χρειαστεί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμοι ακόμα και να συνεργαστούν προκειμένου να διατηρήσουν τα παλιά και να εξυπηρετήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα με τις εντολές την Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν αποφασιστεί. Το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι το πώς θα βγει κερδισμένος ο ίδιος ο λαός. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια αδύνατη κυβέρνηση και με ισχυρό ΚΚΕ. Όσο πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ , ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο λαός, καθώς οι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο σήμερα για να προστατευθεί το λαϊκό εισόδημα, όπως είναι η κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η προστασία της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο, η πρόταση για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Όλες αυτές οι προτάσεις νόμου απορρίφθηκαν από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα»