Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Κυδωνίας, στον Άνω Σταλό, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα πενήντα μαθητές – μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του Λυκείου Νέας Κυδωνίας, στο πλαίσιο του «ERMIS-F» του διασυνοριακού προγράμματος “INTERREGV ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020”.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα από τον μετεωρολόγο και πρώην Διευθυντή της Ε.Μ.Υ., Μανώλη Λέκκα , και τον καθηγητή – κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γεώργιο Καρατζά. Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στη συμβολή του καιρού στη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων σε ευάλωτες περιοχές, ενώ ο κ. Καρατζάς ανέλυσε την πλημμυρική επικινδυνότητα και διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων με έμφαση στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας.
Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες» και ακρωνύμιο «ERMIS-F» του διασυνοριακού προγράμματος INTERREGV ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020, το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων, προχώρησε στην τοποθέτηση ενός νέου μετεωρολογικού σταθμού στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας.
Ο σταθμός τοποθετήθηκε στο κτήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού και η λειτουργία του έχει στόχο την καταγραφή και απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο των κλιματολογικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης, μέσω του προγράμματος τοποθετήθηκε αισθητήρας ανύψωσης στάθμης νερού του ρέματος Σταλού, με στόχο την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση επερχόμενης πλημμύρας.