Ο Κλαδισός είναι μία από τις κλασικές βόλτες που κάνουν ντόπιοι και επισκέπτες χειμώνα – καλοκαίρι. Πεζοί αλλά και πολλοί ποδηλάτες.
• Και φυσικά η διάβαση στην αντίπερα όχθη γίνεται από τη γέφυρα. Υπάρχει δε και προειδοποιητική πινακίδα μπροστά στη γέφυρα που εφιστά την προσοχή των διαβατών καλώντας τους να διαβούν απέναντι μόνο από την “πεζογέφυρα” που υποτίθεται είναι ασφαλής. Διαφορετικά η ευθύνη είναι δική τους.
• Πόσο ασφαλής όμως είναι η πεζογέφυρα όταν είναι… σπαρμένη σε όλο το μήκος του δαπέδου της από μικρές μυτερές προεξέχουσες μπρόκες αλλά και κάτι μικρές σιδερένιες στρογγυλές προεξοχές; (φωτ.)
• Αναλαμβάνει ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΧ τον υπαρκτό κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων; Είτε, δηλαδή, να τρυπήσουν οι μπρόκες παπούτσια, λάστιχα ποδηλάτου ή και να προκαλέσουν και πτώσεις με όλα τα επακόλουθα τραυματισμών;
• Δύο τινά θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν: Είτε άμεσα να αναλάβει την επισκευή της πεζογέφυρας η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου (μάλιστα είναι τώρα ευκαιρία καθώς όπως είδαμε χθες υπάρχει εκεί ένα συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΧ που εκτελεί έργα (φωτ. κάτω), είτε να αλλάξουν την πινακίδα και αντί για “πεζογέφυρα” να γράφει “μπροκογέφυρα για φακίρηδες”!
Στο 38ο επεισόδιο, τσαλαβουτάμε στον κόμβο Κλαδισού και στο χωριό των Χανίων με τα 80 σπίτια και τις 50 πισίνες, οδηγούμε με ένα μάτι, βρίσκουμε την ανάπτυξη στο Ηράκλειο και στρατοπεδεύουμε στο Καπιτώλιο.