Υψηλής ποιότητας είναι τα ντόπια κρέατα και αξίζει να προτιμηθούν από τον καταναλωτή αλλά και τον επαγγελματία. Αυτό τονίστηκε στην εσπερίδα που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Σύλλογος Κρεοπωλών Χανίων με θέμα την Υγιεινή και διατροφική αξία του κρέατος.
Ο τεχνολόγος τροφίμων κ. Γιάννης Μεσσαριτάκης αναφέρθηκε στους «Κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής» για τα κρεοπωλεία.
Σε θέματα νομοθεσίας και διαχείρισης κρεοπωλείου αναφέρθηκε ο Δ/ντής Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Ζαχαρίας Σωμαράς.
Ο Μιχάλης Μεσσαριτάκης Μιχάλης, επίτιμος Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων έκανε μια επιστημονική ανάλυση της σύστασης του κρέατος αναφερόμενος στα θρεπτικά συστατικά των διαφόρων κρεάτων (βόειο, χοιρινό, αιγοπρόβειο).
Ο κ. Γιάννης Αποστολάκης Εκπρόσωπος Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας στάθηκε στην ανάγκη κατανάλωσης των ντόπιων κρεάτων. «Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε στην Κρήτη κρέας και προϊόντα από αιγοπρόβατα, κουνέλια, πουλερικά και όχι από μοσχάρια και αγελάδες. Είναι πιο υγιεινά προϊόντα τα τοπικά, είναι μεγαλύτερης διατροφικής αξίας και καταναλώνοντας μας στηρίζουμε την οικονομία μας και τους παραγωγούς μας», είπε.
Στην εσπερίδα παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, του ΕΒΕΧ κα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Πέμπτης των “Χανιώτικων νέων”.