Τη στήριξη των «μικρών» παραδοσιακών παραγωγών και της οικοτεχνίας στο νησί μέσα από οργανωμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο σχεδιασμό υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης. Στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου, ψηφίστηκε σχετική πρόταση για την πιστοποίηση με το brand name «ΚΡΗΤΗ» των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγουν «μικροί» παραγωγοί όπως λουκάνικο, απάκι, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, ελαιόλαδο, γιαούρτι, ευρύτερα προϊόντα ζωικής και φυτικής προέλευσης.
Με τον τρόπο αυτό, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, επιδιώκουμε να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες ενίσχυσης, συμπλήρωσης των εισοδημάτων των μικρών παραγωγών του τόπου μας, μέσα από τη δυνατότητα της μικρο-μεταποίησης των προϊόντων τους, θωρακίζοντας τους για πρώτη φορά με νομικό πλαίσιο και διασφαλίζοντας τους καταναλωτές σε θέματα υγείας και ποιότητας.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.