16.4 C
Chania
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Πλεονάσµατα και µέτρα

Με την ελληνική οικονοµία να επιστρέφει στα πλεονάσµατα, µε τη “βούλα” και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε προχθές τρία µέτρα στήριξης για ορισµένες κατηγορίες πολιτών.

Πρόκειται για µόνιµα µέτρα της τάξης του 1 δισ. ευρώ, τα οποία ξεκινούν από τη φετινή χρονιά και σχετίζονται άµεσα τόσο µε το καλύτερο δηµοσιονοµικό αποτέλεσµα του 2024 όσο και µε τη µείωση της φοροδιαφυγής.

Και µπορεί σταθερή θέση του οικονοµικού επιτελείου να είναι η δηµοσιονοµική σταθερότητα, ωστόσο τα αρµόδια κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει πως στόχος, παράλληλα, είναι και η ενίσχυση του εισοδήµατος.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις αρχές του µήνα, από το βήµα της Βουλής, έθεσε ως σηµείο αναφοράς την ενίσχυση του διαθέσιµου εισοδήµατος και την επιστροφή του µερίσµατος της ανάπτυξης στην κοινωνία.

«Όσο αναβαθµίζεται η οικονοµία, αναβαθµίζεται και η οικονοµική θέση των πολιτών», τόνισε προχθές ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι «παρά τις δυσκολίες, τα καλύτερα έρχονται». Ίδωµεν!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα