Μικρότερη σε ποσότητα, αλλά µε βελτιωµένη ποιότητα είναι φέτος η παραγόµενη τσικουδιά µε βάση τα στοιχεία του “Σωµατείου Αποσταγµατοποιών. Ν. Χανίων”. Αύξηση παρουσιάζει και η τιµή του προϊόντος ανά λίτρο, που κυµαίνεται ανάλογα τον παραγωγό.
Στη χθεσινή συνέλευση του σωµατείου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων έγινε µια συζήτηση – απολογισµό της χρονιάς που πέρασε αλλά και η πορεία της φετινής παραγωγής.
Όπως ανέφερε στα “Χ.ν.” ο κ. Γιάννης Μπαµιάκης, αντιπρόεδρος στο “Σωµατείο Αποσταγµατοποιών” «έχει ξεκινήσει φέτος η απόσταξη κανονικά από την 1η Οκτωβρίου, χωρίς προβλήµατα.
Στο Σωµατείο µας έχουµε 300 ενεργούς αποσταγµατοποιούς και ισάριθµα καζάνια, ενώ υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι γραµµένοι σε εµάς. Ο κάθε παραγωγός µπορεί να αποστάξει 5 τόνους τσικουδιά αν έχει τα στρέµµατα που δικαιολογούν την παραγωγή αυτή».
Σε ό,τι έχει να κάνει µε την τιµή της τσικουδιάς, κυµαίνεται από 4 µέχρι 5 ευρώ το κιλό για τον παραγωγό, ενώ στον καταναλωτή διατίθεται και 6 ευρώ το κιλό για χύµα ή και πάνω από 8 για την συσκευασµένη.