Δεν βρίσκω για ποιον λόγο μέσα στο Μεγαλοβδόμαδο έγινε πολιτική μέσω Twitter και Facebook με την ιστορία στην υπόθεση Πολάκη – Κυμπουρόπουλου. Ο αναπλ. υπ. Υγείας κατέκρινε τα μέτρα της Κρατικής Πρόνοιας για τα ΑμΕΑ, ότι θεωρούνται χάρες, ότι δημιουργούν διακρίσεις, δεν χρειάζονται και πρέπει να αρθούν. Αγνοεί ο κ. Πολάκης, ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, που τα ‘χουν ανάγκη τα μέτρα και δίχως αυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν σε μια κοινωνία στην οποία εξ αντικειμένου υπάρχουν ίσες ευκαιρίες.
Το θέμα δεν εστιάζεται, στο ότι έκανε κριτική, αλλά ο τρόπος που την έκανε. Αν συνέβαινε, ο κάθε ανάπηρος να έχει ισότιμη με τους άλλους πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, δεν θα εθεωρείτο ηρωισμός η όποια πρόοδός του. Τα ΑμΕΑ συμφωνούν ότι ίσες ευκαιρίες δεν συμπυκνώνονται σε επιδοματική ποσόστωση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και διορισμούς στο Δημόσιο.
Οι δραστηριότητες στη νέα εποχή της δημοσιογραφίας μέσω Twitter και Facebook, χωρίς τον έμπειρο νου και το μάτι του διορθωτή, που δεν του ξεφεύγει ούτε σημείο στίξεως, είναι ενδεικτικές να παρουσιάζουν το ποιόν του χρήστη, αν είναι κατάλληλος για τη θέση, που κατέχει. Ωστόσο ο καθένας που έχει πρόσβαση σ’ αυτού του τύπου δημοσιογραφικής διαμαρτυρίας, θα μπορούσε να βγάλει αβίαστα τα συμπεράσματά του για τη συμπεριφορά του επικριτή. Είναι πειρασμός η ελευθερία, να λες ό,τι θες για οποιονδήποτε σ’ αυτόν τον διαδικτυακό τόπο που κατάντησε το καφενείο της γειτονιάς, όπου όλοι λίγο ως πολύ, γνωρίζονται μεταξύ τους.
Η παρέμβαση του αναπλ. υπ. Υγείας για έναν ΑμΕΑ διακρίνεται από ευπρέπεια; Αναφέρεται στο κείμενό του: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κ. Κυμπουρόπουλε να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ με κρίση από Συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι… κρίμα να λες αυτά που λες!!» Τι είχε πει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ κι αυτός μέσω Twitter; Οτι «δεν χρειάζεται επιδόματα και χάρες, αλλά ίσες ευκαιρίες».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν τον κ. Πολάκη, ότι πρόκειται για πολιτικό “ανεξέλεγκτο” και “εκτός ορίων”, που με την “αφιλτράριστη” συμπεριφορά του απέκτησε οπαδούς. Δεν είναι η πρώτη φορά, που ξεφεύγει από το μέτρο. Ο κ. Μπαλάφας πήρε αποστάσεις, λέγοντας ότι “έκανε λάθος”, ο κ. Ν. Φίλης απ’ το βήμα της βουλής, ο κ. Κούλογλου μέσω ραδιοφώνου ότι «έδωσε ευκαιρίες στη Ν.Δ. ν’ αλλάξει ατζέντα», ο κ. Πελεγρίνης ότι «η δήλωση αυτή… είναι ανοίκεια…». Ακόμα και ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε στο Facebook, ότι «…οι αριστεροί σέβονται τους ανθρώπους με αναπηρία… είτε είναι δεξιοί, κεντρώοι, είτε αριστεροί».
Μήπως αυτή η κατάσταση προσβάλει τη νοημοσύνη και την αισθητική όλων; Συγκρούεται με συνταγματικές αρχές και επαυξάνει το δόγμα ΣΥΡΙΖΑ, εκφρασμένο απ’ τις αρχές 2015, «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Γι’ αυτό η ταύτιση του “αψύ Σφακιανού”, κατά τον Αλέξη, με το κόμμα, όταν ο πρωθυπουργός στην πρόθεση της Ν.Δ. να κάνει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, απείλησε ότι θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση!!
Δύο τάσεις υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τον επώνυμο διαδικτυακό Κρητικό. Η μία θεωρεί τις κινήσεις του να δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση και η άλλη να συντάσσεται πίσω απ’ το πλεονέκτημα, ότι η επίθεση στον Κυμπουρόπουλο αποτελεί “πολιτική κριτική”, λόγω συμμετοχής του στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Ο κ. Τσίπρας, που κοιτάζεται στον καθρέφτη και βλέπει τον κ. Πολάκη, θεωρείται ως ηθικός αυτουργός και έχει μεγαλύτερη ευθύνη απ’ τον φυσικό φταίχτη, που είναι δικό του δημιούργημα.