Κύριε Διευθυντά,
Δια της εγκρίτου εφημερίδας σας πολλάκις έχει αναδειχθεί η ευρεσιτεχνία μου, που αφορά φίλτρο συγκράτησης αερίων ρύπων, που προέρχονται από την καύση του άνθρακα και των παραγώγων του, σε ρεπορτάζ αλλά και σε διαφημιστικά σποτ. Επανέρχομαι με την παρούσα μου, γιατί θέλω να ενημερώσω γενικά το κοινό, αλλά πρωτίστως αυτούς που ασχολούνται με εφευρέσεις, ή σκοπεύουν να ασχοληθούν. Ότι βοήθεια από την Πολιτεία παντελώς δεν υπάρχει, ούτε από κανένα Δημόσιο Φορέα προς τους εφευρέτες. Το Υπουργείο έρευνας και τεχνολογίας που ανήκει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) λειτουργεί μόνο σαν εισπρακτικός οργανισμός, για να εισπράξει τα ανάλογα ποσά προκαταβολής και χορήγησης των διπλωμάτων και να εισπράττει και τα ετήσια τέλη κατοχύρωσης, τα οποία ο εφευρέτης καταβάλλει κάθε χρόνο και για 20 χρόνια ισχύς του διπλώματος. Μάλιστα τα τελευταία 10 χρόνια τα τέλη κατοχύρωσης αυξάνονται κατά 100 ευρώ ανά χρόνο. Αν ο εφευρέτης δεν διαθέτει κάποια οικονομική δυνατότητα να αναδείξει, να υλοποιήσει την εφεύρεσή του, μπορεί να μείνει αυτή στα αζήτητα.
Έχω λάβει 4 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το πρώτο, το έτος 1985 και το τελευταίο το 2021 το οποίο ισχύει μέχρι το έτος 2041. Όλα αφορούν φίλτρα συγκράτησης αερίων ρύπων.
Απλώς το ένα βελτιώνει το προηγούμενο και το τελευταίο επέτυχε την επιθυμητή συγκράτηση των αερίων ρύπων, φθάνοντας στο 100%. Επίσης έχω πετύχει και έχουν βρεθεί τα ανθεκτικά υλικά για την κατασκευή του και να δίδουν ζωή στο φίλτρο παρά της εικοσαετίας.
Ήδη κατασκευάζεται σήμερα και λειτουργεί σε μερικές επιχειρήσεις στα Χανιά που ανήκουν στον χώρο της εστίασης. Οι ρύποι που συγκρατούνται εντός του φίλτρου είναι: Μονοξείδιο του άνθρακα (CΟ) που μετατρέπεται σε διοξείδιο του άνθρακα (CΟ2) και αυτό μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. (H2CO3). Το διοξείδιο του θείου (SO2) σε θειώδες οξύ (H2SO3). Η αιθάλη συγκρατείται εντός του νερού του φίλτρου και οι αερόλυποι με τη βοήθεια απορρυπαντικού, διαλύονται εντός του νερού του φίλτρου και όλα αυτομάτως διοχετεύονται στο αποχετευτικό σύστημα της επιχείρησης, που συνδέεται το φίλτρο. Το φίλτρο αυτό δεν καθαρίζεται, είναι αυτοκαθαριζόμενο. Συνδέεται με τα δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης με μοτέρ 1 ίππου που φέρει το φίλτρο.
Επίσης συνδέεται και με δοχείο που τοποθετείται απορρυπαντικό αυτόματης τροφοδοσίας. Όλα ελέγχονται από το χώρο εργασίας της επιχείρησης και δεν χρειάζονται επισκεψημότητα στο χώρο τοποθέτησης του φίλτρου. Η απόδοση συγκράτησης των αερίων ρύπων έχει πιστοποιηθεί από ομάδα φοιτητών μαζί με τον καθηγητή του τμήματος περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, που προέβησαν στις ανάλογες μετρήσεις, σε χώρο της επιχείρησης εστίασης την ώρα λειτουργίας του φίλτρου.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στο Google φίλτρο Δακ.gr. Την ύπαρξη αυτή του φίλτρου την έχω γνωστοποιήσει, διαχρονικά από το 1993 μέχρι σήμερα στα Υπουργεία Περιβάλλοντος – Ανάπτυξης – Υγείας Δήμου Αθηνών κ.λπ. Ζητούσα την ανάδειξή του μέσα από τα Ευρωπαϊκά Όργανα. Δεν ζητούσα ποτέ αναγνώριση, αξιολόγηση. Εξάλλου το Πολυτεχνείο ήδη το είχε αξιολογήσει. Ούτε οικονομική βοήθεια ζητούσα. Οι απαντήσεις των Υπουργείων ήταν «δεν αξιολογούμε, ούτε δεχόμεθα αξιολογήσεις γιατί απαγορεύεται από τους Ευρωπαϊκούς νόμους, επειδή θεωρείται παρέμβαση στις αγορές». Σήμερα το φίλτρο κατασκευάζεται στα Χανιά. Το εσωτερικό του φίλτρου κατασκευάζεται σε εργοστάσιο Ψυχροποιίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του εφευρέτη. Το κέλυφος, συναρμολόγηση και τοποθέτησή του σε βιοτεχνία στα Χανιά. Το κόστος είναι 3 – 4 φορές λιγότερο απ’ αυτά του ενεργού άνθρακα. Τα έξοδα συντήρησης σχεδόν μηδενικά. Καθώς και τα έξοδα λειτουργίας του. Δεν είναι ογκώδη. Έχει μέγεθος όσο ένα βαρέλι 200 λίτρων το μικρό και το μεγαλύτερο το διπλάσιο. Η τοποθέτηση φίλτρων για την συγκράτηση των αερίων ρύπων, δεν είναι υποχρεωτική. Τοποθετούνται εξ ανάγκης, σε επιχειρήσεις που βρίσκονται πλησίον κατοικιών και για να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι από τους αέριους ρύπους, εξαναγκάζονται να τοποθετούν φίλτρα. Προστατεύουμε δηλαδή τους γείτονες. Τις «γειτόνισσες» την Ατμόσφαιρα που βρίσκεται πλησίον μας και τη μακρινή στρατόσφαιρα που και οι δύο μας προστατεύουν τις αγνοούμε. Ενώ διαμαρτύρονται και μας στέλνουν συχνά μηνύματα με μορφή φυσικών καταστροφών. Εμείς συνεχίζουμε να τους εξαπολύουμε αυτούς τους αέριους τοξικούς ρύπους. Ενώ έχουμε διαπιστώσει και εντοπίσει και παραδεχθεί, όλοι οι Διεθνείς περιβαλλοντικοί φορείς και Οργανισμοί.
Ότι αυτοί οι ρύποι έχουν αλλοιώσει και μεταβάλλει την προστατευτική ικανότητα της Ατμόσφαιρας και στρατόσφαιρας και αδυνατούν να μας προστατεύουν. Αν συνεχίσουμε και τις βομβαρδίζουμε μ’ αυτούς τους ρύπους δε θα αργήσουν να επέλθουν τα μοιραία. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ που μας φιλοξενεί θα μας ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ.
Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα παγκοσμίως. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας που τόσα καλά μας έχει προσφέρει. Αλλά και στις νέες γενιές να μπορέσουν να ζήσουν. Για εξοπλισμούς δαπανούνται τεράστια ποσά και τα είδη που παράγονται απ’ αυτόν, δυστυχώς είναι αντιπεριβαλλοντικά.
Ευχαριστώ
για τη φιλοξενία