«Ομάδες νεαρών καταλαμβάνουν τις βραδυνές ώρες την παιδική χαρά στο Κόκκινο Μετόχι. Πίνουν, τσακώνονται, σπάνε τις λάμπες του δημοτικού φωτισμού, κάνουν κόντρες με τα μηχανάκια τους… Είναι φορές που δεν μπορούμε να κλείσουμε μάτι! Τι πρέπει να γίνει για να βρούμε την ησυχίας μας!», ήταν τα αγωνιώδη λόγια αναγνώστη μας από την περιοχή λίγο έξω από τα Χανιά, όπου ο βραδινός ύπνος και η ξεκούραση πρέπει να θεωρούνται πολυτέλεια!
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.
Είναι απελπιστική η κατάσταση σε αυτό το σημείο. Φασαρία, σκουπίδια από τους νεαρούς, ενόχληση στους κάτοικους και ενώ έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία δεν έχει κάνει τίποτα. Φοβόμαστε για να προλάβουμε μην αρχίσει η γνωστή διακίνηση.