– (Μια άστοχη και κρίσιμη δολοφονία) Το 2020 μπήκε βίαια συνεχίζοντας την αστάθεια και αβεβαιότητα του 2019. Ο νέος χρόνος, με το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Ιρανού αντιστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, μιας σεβαστής προσωπικότητας της Τεχεράνης με ευρύτατη συμμετοχή στα κρίσιμα μέτωπα του Ιράκ, συνολικά του αραβικού κόσμου, ήδη έχει φέρει τα πάνω κάτω στην εύφλεκτη Μέση Ανατολή. Το χειρότερο είναι ότι η δολοφονία αυτή που πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ (φωτ.), αποτελεί έναυσμα για πολέμους και αστάθεια στην περιοχή. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειές της στα υπόλοιπα όμορα κράτη και τη Μεσόγειο.
– (Η κακοκαιρία “Ηφαιστίων”) Και πάλι τα Χανιά αποδεικνύονται “ανοχύρωτα” μπροστά στις καιρικές συνθήκες. Οι καταστροφικές εικόνες στο λιμάνι και τον Β.Ο.Α.Κ. που έκαναν τον γύρο του κόσμου (κατολισθήσεις, καταστροφές σε καταστήματα και λιμάνι, διακοπές ρεύματος-νερού κ.ά.) θέτουν το αιώνιο ερώτημα: είναι στη μοίρα μας να υφιστάμεθα τις έτσι κι αλλιώς προβλέψιμες συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη; Τα περσινά παθήματα δεν έγιναν σε κανέναν μάθημα;
– (Μια ιδιαίτερη τιμή για τον κ. Ν. Παπαδάκη, το Ιδρυμα Ελ. Βενιζέλος, τα Χανιά και την Κρήτη) Στο πόσο σημαντικό έργο αναδεικνύεται η δίτομη έκδοση της γλαφυρής βιογραφίας του Ελ. Βενιζέλου (φωτ.), γραμμένη με πολύ φροντίδα και μεράκι από τον γενικό διευθυντή του Ιδρύματος κ. Νικόλαο Παπαδάκη (Παπαδή), δεν φαίνεται μόνο από τη β’ έκδοση του σπουδαίου αυτού έργου. Ούτε κι από την συνεχή προβολή του στην Αθήνα, την Αυστραλία και αλλού. Αποδεικνύεται κι από την επικείμενη επανέκδοσή του σε μικρούς (τέσσερις) ένθετους τόμους, μέσω της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “Η Καθημερινή”, ώστε ο βίος, το έργο και κυρίως η πολιτική σκέψη του Εθνάρχη να φτάσει και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι. Το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχουμε ανάγκη όλοι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Καλό και αίσιο και το “νέο ταξίδι” σας κε Παπαδάκη…