Μέρος 137ο
Έχουν βγει τα μαχαίρια στην παγκόσμια σκακιέρα και από πολλές μεριές, και δυστυχώς όταν μαλώνουν τα θηρία τσαλαπατιούνται οι μικροί που θα βρεθούν ανάμεσα. Ο Τραμπ, νέος ένοικος στο Λευκό Οίκο, λέει ότι το ΝΑΤΟ που στηρίζεται κατά 70% σε αμερικάνικα χέρια πρέπει να φτάσει άμεσα στο περίφημο 2% του ΑΕΠ των κρατών μελών. Το ίδιο το αμερικάνικο κράτος σηματοδοτεί και την κυριαρχία του στο ΔΝΤ, το οποίο άρχισαν να καταλαβαίνουν ξαφνικά οι φίλοι μας Ευρωπαίοι ότι έκανε και κάνει λάθη και τακτικισμούς και σκοπιμότητες που έχουν διαλύσει την οικονομία μας και τείνουν να διαλύσουν ακόμη και την προοπτική για ανάκαμψη, έστω και στο μακρινό μέλλον..
Ξαφνικά στην παγκόσμια σκακιέρα όλα έχουν απλωθεί σαν ένας τεράστιος τραχανάς πάνω σε μεγάλο τραπέζι και κινδυνεύει να χαλάσει ο καιρός να χαθεί κι ο τραχανάς. Η κρίση εξακολουθεί να εξουθενώνει χώρες όπως η Ελλάδα, σε λίγο λιγότερο βαθμό σε άλλα γεωγραφικά πλάτη η Ιταλία, ακολουθεί η Γαλλία και εξακολουθούν οι Ισπανία και Πορτογαλία να έχουν ασθενικές αντιδράσεις στα δικά τους πολλαπλά χτυπήματα και ερχόμαστε στους θεσμούς. Ανήμποροι να δουν ξεκάθαρα το παιχνίδι που παίζεται κυρίως από το διεθνές κεφάλαιο, ανακαλύπτουν ότι ακόμη και η παγκοσμιοποίηση μπορεί να αναχαιτιστεί αν αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς των λίγων ολιγαρχιών του κόσμου.
Τελευταία μαθαίνουμε ότι η χώρα μας, τηρώντας τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και υποχρεώσεις μας αναγκάζει να χρησιμοποιούμε το 2% του ΑΕΠ μας σε εξοπλισμούς για λόγους … ασφάλειας! Οι Γερμανοί όμως έχουν ξεκαθαρίσει ότι το 2% του δικού τους ΑΕΠ θα πηγαίνει στο ΝΑΤΟ μετά από μια δεκαετία αναπροσαρμογών! Οι Γερμανοί που μας έχουν επιβάλει το 3.5% του ΑΕΠ μας να γίνεται πρωτογενές πλεόνασμα (οικονομικοί όροι πρωτόγνωροι σε περίοδο ύφεσης!). Και έτσι κάθε δεκαεννιά χρόνια χαρίζουμε ένα ΑΕΠ εμείς οι φτωχοί Έλληνες, γιατί μαζί με τις άλλες προικοδοτήσεις που κάναμε στον κόσμο, είχαμε την ατέλεια να έχουμε δικούς μας πολιτικούς, τοποτηρητές ξένων συμφερόντων.
Αυτές οι διαπιστώσεις έρχονται σε καιρό που για πρώτη φορά η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε ότι η νομισματική πολιτική της ευρωζώνης όντως μπορεί να κρύβει ατέλειες στο ευρώ!
Έχουμε χάσει κάθε ίχνος ντροπής σε αυτόν τον κόσμο. Θα υπενθυμίσω τη θεματολογία διότι δε είναι δυνατόν να κατανοήσει ο μέσος άνθρωπος του μόχθου ότι όλοι αυτοί οι πονηροί και χορτάτοι λύκοι, όπως πρέπει να τους αποκαλούμε εφεξής, καπηλεύονται και υπεξαιρούν ξετσίπωτα την υπεραξία της εργατικής δύναμης, για να πούμε ότι οι αναλύσεις του ΚΚΕ έχουν και το μαρξιστικό δίκιο τους.
Σε μια προσπάθεια χονδροειδούς οικονομικής και πολιτικής αναφοράς, η εποχή που «δένανε τους σκύλους με λουκάνικα», και τα λάθη του υπαρκτού σοσιαλισμού επέτρεψαν τη διάλυση της ΕΣΣΔ την ενοποίηση της Γερμανίας που απορρόφησε την πρώην Ανατολική Γερμανία σε χρόνο μηδέν, και οι φίλοι μας οι Γάλλοι ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τη σφαλιάρα που έφαγαν τότε και συνεχίσθηκε η νεώτερη ιστορία της ΕΕ με τη γιουγκοσλαβική διάλυση ελέω Γερμανίας
Άκαιρη διεύρυνση της ΕΕ με τις 10 χώρες το 2004 που οδήγησαν σε ξεθεμέλιωμα θεμελιωδών αρχών από την έννοια του ανταγωνισμού, μέχρι τη σύγκλιση που δεν έγινε ποτέ των περιφερειών και το σεβασμό του κοινοτικού κεκτημένου. Η λάθος διεύρυνση συνεχίστηκε αργότερα και με άλλες δυο χώρες έτσι, για να έλθει να δέσει η κρέμα.
Νέοι ολιγάρχες δημιουργήθηκαν στη Ρωσία και οι αναταράξεις στη γηραιά ήπειρο έδειξαν όλη την αχαλίνωτη αδηφαγία των τραπεζών όλου του ευρωπαϊκού και διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Στο οποίο, το νέο-επιβληθέν ευρωνόμισμα θεωρήθηκε ως πανάκεια για τη λύση άλυτων προβλημάτων που είχαν να κάνουν με το ποιος θα επικρατήσει καλύτερα με παροχές τραπεζικών πακτωλών χωρίς αντίκρισμα, απλά διότι έπρεπε να διαθέσουν σε μια ασταθή και κατακερματισμένη αγορά ιδιωτών και εταιρειών, με αποτέλεσμα να τιναχθεί το ευαίσθητο καπιταλιστικό σύστημα, κυριολεκτικά στον αέρα, με την υπόθεση της τράπεζας φούσκας Λήμανς το 2007. Από τότε και μετά, τα κοράκια ανακάλυψαν τη λιτότητα και την επέβαλαν εκεί όπου οι θεσμοί επέτρεπαν να γίνει το ανοσιούργημα αυτό. Και έτσι φθάνουμε στη χώρα μας. Και αν αναρωτιέται κανείς γιατί στη χώρα μας, διότι υπάρχουν τουλάχιστον δυο σοβαρά επιχειρήματα:
Το ένα αφορά ότι υπάρχουν αρκετές δυνάμεις τοποτηρητών εγχώριας κοπής για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εταίρων μας και όχι του λαού μας και δεύτερον, ότι και να πούμε είναι λίγο ότι το φιλέτο των οικοπέδων του Θεού ανήκει στη χώρα μας. Και όλοι ανακάλυψαν ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για να «διασωθεί» η Ελλάδα! Όμως παρά το ότι το ΔΝΤ δεν είχε γνώση της ΕΕ και των χωρών της, σε αγαστή συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς φρόντισαν και έβαλαν τη χώρα μας σε μπελάδες, αφού μας φόρτωσαν τόσα πολλά χρέη που όσο και να παράγουμε δε θα μπορούσαμε να αποπληρώσουμε. Επειδή δε όλα αυτά έγιναν σε διάφορες φάσεις που κανείς δεν μπορεί να βάλει σε τάξη, από καιρό σε καιρό έφτασαν με τις ευλογίες των εγχώριων και ψηφισμένων τοποτηρητών τους, να μειώσουν την παραγωγή της χώρας σε διάφορα στρατηγικής σημασίας προϊόντα του αγροτικού τομέα, εκμεταλλεύθηκαν την ασυδοσία του Έλληνα (έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας), έφτασαν να μας επιβάλουν απώλειες του ΑΕΠ της τάξης του 26-27% επέβαλαν την πανούκλα της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη. Και πάνω σε όλα αυτά από καιρό σε καιρό έλεγαν κάναμε και μερικούς υπολογισμούς λάθος. Το είπαν μια, το είπαν δυο και εμείς εκεί, τους ανεχόμαστε, τους θωπεύουμε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτε! Τώρα αρχίζουν να ψελλίζουν ότι πρέπει να αλλάξουμε τη δοσολογία! Τώρα αρχίζουν να βλέπουν ότι κατέστρεψαν έναν λαό ολόκληρο, τώρα που πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο!
Και χτυπούν το ΔΝΤ που βέβαια και έχει πρωταρχικό ρόλο στην καταστροφή, αφού όπως γράφουν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα «Τo Εurogroup εντόπισε σοβαρά λάθη στους υπολογισμούς του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία» Έτσι, λένε ότι ο Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων κατά τη συγγραφή της περίφημης έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ του το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)1. Σύμφωνα με έγγραφο του Συμβουλίου, η ομάδα Τόμσεν έχει κάνει χονδροειδή λάθη στον υπολογισμό του ελλείμματος, του πληθωρισμού, του ρυθμού ανάπτυξης, της είσπραξης εσόδων, της οροφής των δαπανών του δημοσίου, αλλά και σε θέματα όπως η εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων, το είδος και η απόδοση των εισφορών των ασφαλισμένων, η εξοικονόμηση από τους ασφαλιστικούς νόμους και άλλα.
Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι η ομάδα διαπραγματεύσεων που εργάζεται σήμερα είναι η μόνη που μπορεί και υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, γιατί είναι βέβαιο ότι είναι επιβεβλημένες οι μεταρρυθμίσεις αυτές. Όμως, μήπως είναι καιρός να βγάλουμε και εμείς τα νύχια μας από τις θήκες τους και να δηλώσουμε ότι το ΔΝΤ είναι «μη επιθυμητό» στη χώρα μας?
1. http://www.express.gr/news/ellada/801118oz_20080225801118.php3