8.4 C
Chania
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025

ΠΟΥ: Η Covid-19 παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Covid-19 παραμένει παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη, σχεδόν 2-1/2 χρόνια μετά την πρώτη ανακήρυξή της.

Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης, που αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων, η συνεχιζόμενη εξέλιξη του ιού και η πίεση στις υπηρεσίες υγείας σε ορισμένες χώρες σημαίνουν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επείγουσα.

Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ αυξήθηκαν κατά 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ανέφερε η ανακοίνωση, αν και η επιτροπή αποδέχτηκε ότι η αυξημένη ανοσία του πληθυσμού, κυρίως από τα εμβόλια, δείχνει μια «αποσύνδεση» των κρουσμάτων από νοσηλείες και θανάτους.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους αποδέχτηκε τη σύσταση της επιτροπής.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ κήρυξε για πρώτη φορά το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, γνωστό ως έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας, για την Covid-19 στις 30 Ιανουαρίου 2020. Ένας τέτοιος προσδιορισμός μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της έρευνας, της χρηματοδότησης και των διεθνών μέτρων δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της νόσου.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα