Πρακτικές οδηγίες για το πώς μπορεί να εξασφαλίσουμε σωστή, ισορροπημένη και γευστική διατροφή δόθηκαν στο πλαίσιο διάλεξης στο “Πνευματικό Κέντρο Χανίων” το μεσημέρι Κυριακής.
Η κα Γκλόρια Κωνσταντουδάκη, βιολόγος- health coach από το Εργαστήρι Διατροφής “Bodylove” (κέντρο εκπαίδευσης υγείας που λειτουργεί στα Χανιά από το 2018) χρησιμοποιώντας μια σειρά από παραδείγματα κατέρριψε μια σειρά από μύθους όπως πχ. ότι το υγιεινό φαγητό είναι άνοστο και άγευστο. «Στο “Bodylove” έχουμε δημιουργήσει μια άλλη αντίληψη για το τι θέλουμε να είναι το υγιεινό φαγητό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να είναι άνοστο, αντίθετα θέλουμε το υγιεινό φαγητό ως κάτι που μπορεί να έχει οπτικό ενδιαφέρον, να είναι πολύχρωμο και να μας έλκει στην όψη του, να είναι απολαυστικό και να έχει πολύ ενδιαφέρον. Να μπορούμε να παίζουμε με τις γεύσεις, τα χρώματα, τα αρώματα, τις υφές, τις συνταγές και φυσικά να τρώμε μέχρι να νιώσουμε ότι έχουμε χορτάσει και όχι λιγότερο» τόνισε η κ. Κωνσταντουδάκη, προσθέτοντας πως η λογική του “BodyLove” αποφεύγει την καλλιέργεια της στέρησης καθώς κάτι τέτοιο “γεννά απωθημένα”.
Πιο συγκεκριμένα «όταν στερούμαστε τροφές απαγορευμένες και ανθυγιεινές, θα έλθει το τέλος της εβδομάδας που θα πάμε σε μια ταβέρνα και θα “πέσουμε με τα μούτρα” σε αυτές. Οπότε μας ενδιαφέρει να μην έχουμε στο νου μας απαγορεύμενα και επιτρεπόμενα τρόφιμα, αλλά να τρώμε έξυπνα.»
H τέλεια BolyLove μέρα -σύμφωνα με την βιολόγο – έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Νόστιμη, βιο-ρυθμιστική, υγιεινή με κάποια ελαστικότητα, συνδέεται με τον εσωτερικό διαιτολόγο πίνει και τρώει σε σύνδεση και συνεννόηση με αυτόν, έχει ρουτίνες σύνδεσης, περισυλλογής και αποφόρτισης.