Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024

Προχωρά το καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα, στον Ομπρόσγιαλο της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλά στον Αποκόρωνα.

Πρόσφατα καθορίστηκε με ΦΕΚ η οριοθέτηση του αιγιαλού με τον Δήμο Αποκορώνου να ευελπιστεί ότι το καλοκαίρι του 2018, εφόσον ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η λειτουργία του καταδυτικού πάρκου θα είναι γεγονός.
Αυτό που προσδοκά, τώρα, ο Δήμος Αποκορώνου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι να βοηθήσουν, «οι εγκρίσεις να γίνουν αδειοδοτήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία ούτως ώστε του χρόνου ει δυνατόν το καταδυτικό πάρκο να τεθεί σε λειτουργία. Για να μπορούμε να μιλάμε το καλοκαίρι του 2018 για τη θεσμοθέτηση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα».
Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Αποκορώνου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, προκειμένου, όπως λέει, «να επισπευθούν οι σχετικές διαδικασίες».
Ο ίδιος εξηγεί ότι τους προηγούμενους μήνες βγήκε το ΦΕΚ με την οριοθέτηση του αιγιαλού και ότι «με τη θεσμοθέτηση του καταδυτικού πάρκου, δίνουμε μια άλλη διάσταση στο τουριστικό προϊόν μιας και έρχεται μια νέα μορφή τουρισμού να προστεθεί στο ήδη αξιοποιημένο περιβάλλλον του Αποκόρωνα».
Επίσης, υπενθυμίζει ότι «στο καταδυτικό πάρκο ήδη έχουν κατοχυρωθεί δύο πολεμικά όπλα τα οποία δόθηκαν δωρεά στον Δήμο Αποκορώνου από τον πρώην Αρχηγό ΓΕΝ κ. Γιακουμάκη και τον νυν αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη. Το ένα είναι ξύλινο μήκους 42 μέτρων και το άλλο είναι μήκους 25 μέτρων, όπου μαζί με τους 38 τεχνητούς υφάλους διαστάσεων 5χ6 που θα ποντιστούν στο σημείο αυτό, θα δημιουργηθούν τρεις καταδυτικές διαδρομές (για αρχάριους μέχρι προχωρημένους δύτες) και συνθήκες αύξησης αλιευμάτων».

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ
Επιπλέον, ο κ. Κουκιανάκης αναφέρει ότι «προστιθέμενη αξία, επιπλέον, δίνει στη χωροθέτηση του καταδυτικού πάρκου η, σε κοντινή απόσταση, ύπαρξη του σπηλαίου ελεφάντων στο Δράπανο. Ενα σπήλαιο το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για τη σπάνια ομορφιά του αλλά και για την ιδιαιτερότητα την οποία έχει μιας και για να εισέλθει ο επισκέπτης θα πρέπει να κάνει κατάδυση. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχουν σπάνιες ομορφιές όσον αφορά τη διαμόρφωση του σπηλαίου από τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες ενώ έχει δημιουργηθεί σε αυτό και μια μικρή παραλία».
Υπενθυμίζεται ότι στη βιντεοσκόπηση του βυθού στην περιοχή που αναμένεται η λειτουργία του Καταδυτικού πάρκου προχώρησαν το καλοκαίρι τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Βυθού” τα οποία είχαν εκφράσει διά του προέδρου τους, Χάρη Καραβαράκη, την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα