ΣΚΕΨΕΙΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
από 3 τεύχη
του περιοδικού ΤΜΕΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΙΜΕ
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΤΩΡΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΞΑΝΑ ΥΠΕΡ-ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΚΕΡ…
Η Ελλάδα σε κίνδυνο από κάθε πλευρά
Το περιοδικό ΤΙΜΕ (τεύχος 12 Φεβρουαρίου 2018) αποκαλύπτει τα σχέδια νέων πυρηνικών ανταγωνισμών μαζί και του 1000 υπόγειους κρατήρες πυρηνικών δοκιμών που έγιναν μυστικά από το Πεντάγωνο στην έρημο της Νεβάδα των ΗΠΑ, στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.
ΜΕ ΦΛΟΓΕΣ ΤΡΑΜΠ ΤΟ ΤΙΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ 2018
Η Αμερική του νέου προέδρου της δηλώνει ότι θα ξαναγίνει η μεγαλύτερη πυρηνική υπερδύναμη, πάλι. Στο 1ο τεύχος, του διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικού το εξώφυλλο έχει ένα πυρσό με μεγάλες φλόγες να εκπορεύονται από τον πυρσό, που είναι μια μάσκα του προέδρου Τράμπ. Ένα εξώφυλλο που σηματοδοτεί το πρωτοχρονιάτικο παγκόσμιο μήνυμα για ανειρήνευτους καιρούς. Στις σελίδες (26-31) στο γενικό αφιέρωμα για την εκτίμηση των δράσεων, του πρώτου έτους της προεδρίας TRUMP.
ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ
Τίτλος αυτού του κειμένου είναι: THE UN. PRESIDENT και με υπότιτλο: Με φωτιά και μανία
Με αυτό τον χαρακτηρισμό προβάλλεται η τραμπεια Διεθνή πολιτική μεγάλης σκληρότητας, η οποία θα έχει και σοβαρές συνέπειες και για τη λαϊκή οικονομία σε ολο τον κόσμο αλλά παράλληλα με την αύξηση της φτώχειας εκατομμυρίων αμερικανών. Ακολούθησε όμως το τεύχος της 5ης Φεβρουαρίου, που στο εξώφυλλο του τεύχους (δημιουργία του καλλιτέχνη του ΤΙΜΕ Lon Tweeten), περιλαμβάνει κρίσιμες περιοχές του κόσμου σε κρίση μέσα σ’ ένα παγωμένο τοπίο.
ΜΟΝΑΧΙΚΗ, ΤΩΡΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ
Και στη μέση του παγωμένου τοπίου μια μικρή σημαία της Αμερικής με τίτλο κάτω από τη μικρή σημαία
AMERICA
A LONE
by KARL VICK
Davos and the Donald
by RICHARD HAASS
Happy hour with the1%
by MOLLY BALL
Για να πουν ο Karl Vick ότι ο πρόεδρος απορρίπτει τον κόσμο που δημιούργησε η Αμερική.
Η Molly Ball ότι ο πρόεδρος Τραμπ στο έδαφος της Ελβετίας (Νταβός) βρέθηκε μαζί με τραπεζίτες, εκατομμυριούχους και ….. Βουδιστές Μοναχούς, ενώ, ο Richard Haass έγραψε «η παγκόσμια Elite, μπορεί να μάθει από την Τράμπεια απομονωτική πολιτική ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΣ πολλά».
Μια πολιτική του πρόεδρου ΤΡΑΜΠ που αναγγέλλεται στο εξώφυλλο, πάλι, του ΤΙΜΕ της 12ης Φεβρουαρίου 2018.
Με ολοσέλιδη εικόνα έκρηξης μιας ατομικής πυρηνικής βόμβας με τίτλο: «MAKING AMERICA NUCLEAR AGAIN», κάνοντας την Αμερική πυρηνική υπερδύναμη πάλι.
Δηλαδή, όπως ήταν η Αμερική που, εγκαινίασε τον πυρηνικό τρόμο με τις βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Με μια υπεροχή της τότε Αμερικής, έναντι της Σοβιετικής ένωσης, που έκαμε τη δική της βόμβα, αργοπορημένα. Όμως, από τότε άρχισε να αναπτύσσεται ο μεγάλος φόβος για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πυραυλικού πολέμου (με τον εφιάλτη της Δύσης για το πρώτο χτύπημα από την Σοβιετική Ένωση και της Σοβιετικής Ένωσης από την Αμερική).
ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Με αυτό τον αιωρούμενο εφιάλτη ο κόσμος βίωσε την αγωνία του ψυχρού πολέμου, ως την ιστορική κατάρρευση της Σοβιετικής αυτοκρατορίας και της μεγάλης συμφωνίας του Αφοπλισμού.
Όμως πριν την κατάρρευση είχε αρχίσει η πρώτη στρατικοποίηση του διαστήματος.
Με τον «πόλεμο των άστρων» που τον πρότεινε (23 Μάρτη 1983) ο τότε πρόεδρος Ρήγκαν ως στρατηγική άμυνα των ΗΠΑ, έναντι της Σοβιετικής ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗΣ πυραυλικής απειλής.
Αυτό το σχέδιο του Ρήγκαν στόχευε στη δημιουργία μιας αδιάτρητης ασπίδας πάνω από την Αμερική που θα έκανε τα πυρηνικά όπλα ανίσχυρα και ξεπερασμένα; ΟΧΙ, γιατί ένας τέτοιος πόλεμος απαιτεί αστρονομικά ποσά, ενώ, παραβιάζει τη συνθήκη ΑΒΜ (αντιβαλλιστικών πυραύλων). Το μεγαλύτερο μέχρι τότε επίτευγμα στον τομέα περιορισμού των εξοπλισμών.
Η ΑΓΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ
Σε όλα τα πολύ κρίσιμα χρόνια του ψυχρού πολέμου ο ανταγωνισμός, Αμερικής και Σοβιετικής οπλικής-πυραυλικής-πυρηνικής και συνεχούς υπερόπλησης ήταν άκρως επικίνδυνη κρατώντας τους λαούς των 2 μεγάλων μεταπολεμικών δυνάμεων σε μεγάλη αγωνία, Μάλιστα, όλη αυτή η πραγματικότητα νέων εξοπλισμών δημιουργούσε μια έντονη προπαγάνδα και στις δύο μεγάλες υπερκυρίαρχες δυνάμεις, αλλά και μια συνεχή εξέλιξη και παραγωγή νέων εξοπλισμών τόσο για τις ίδιες τις υπερδυνάμεις, όσο και για τους συμμαχικούς λαούς του ΝΑΤΟ και του ΣΑΤΟ.
Για α ζήσει η ανθρωπότητα τον ψυχρό πόλεμο με την καθ’ημέρα επικρεμάμενη απειλή του «πρώτου χτυπήματος» με τη συνεπαγομένη καταστροφή και στις δύο πλευρές….
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ
Τώρα, όμως, η ανθρωπότητα – σε παγκόσμια κλίμακα – με νεώτερες τεχνολογίες πιο καταστροφικών εξοπλισμών που έχουν τη δυνατότητα να τις αποκτήσουν και να τις χρησιμοποιήσουν μεγάλες και μικρές χώρες.
Για να δηλώνεται από ειδικούς ότι «τώρα έχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο για πυρηνικό πόλεμο μεγάλης καταστροφής…. σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια του ψυχρού πολέμου κ.λπ.». Αυτή τη νέα πραγματικότητα την εκφράζουν οι σκληρές δηλώσεις του προέδρου των Η.Π.Α. κ. Τραμπ στις δηλώσεις του για το νέο χρόνο 2018, που παρουσιάστηκαν σε όλα τα μέσα επικοινωνίας όλου του κόσμου με έγκυρη ανάλυση στο περιοδικό ΤΙΜΕ με ιδιαίτερης σημασίας ΕΜΦΑΣΗ στο τεύχος της 12ης Φεβρουαρίου. Με το ανησυχητικό εξώφυλλο έκρηξη πυρηνικής βόμβας όπως εκείνη της Χιροσίμα.
1.000 ΚΡΑΤΗΡΕΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΝΕΒΑΔΑ
Πέρα, όμως, από το εξώφυλλο σ’αυτό το τεύχος, υπάρχει ένα αφιέρωμα με αποκαλυπτικές εικόνες 14 σελίδων με αναλυτικά κείμενα δύο διεθνούς κύρους συνεργατών–αναλυτών των ΤΙΜΕ.
Το πρώτο μέρος του αφιερώματος έχει τίτλο: THE NEW NUCLEAR ΡΟΚΕR (το Νέο ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΚΕΡ).
Με περισσότερους παίκτες, με χαμένους κανόνες με όλα χωρίς όρια σε διαρκή διακυβέρνηση πολεμικότητας.
Αυτό το αποκαλυπτικό άρθρο το υπογράφει ο W.J HENNIGAN.
Οι δύο πρώτες σελίδες παρουσιάζουν κρατήρες στην έρημο της Νεβάδα, περισσότερους από χίλιους για υπόγειες πυρηνικές δοκιμές, κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.
Για να αναφέρει αναλυτικά ο W.J HENNIGAN στη νέα σύγχρονη κούρσα των μεγάλων–αλλά και μικρών δυνάμεων σε παγκόσμια κλίμακα, την πραγματικότητα του συνεχούς εκμοντερνισμού των πυρηνικών εξοπλισμών, με κολοσσιαίες δαπάνες.
ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΕ
Η ΡΩΣΙΑ ΟΧΙ
Ακόμα, στη σελ. 18, ο W.J HENNIGAN αναφέρει ότι η νέα διοίκηση του προέδρου ΤΡΑΜΠ έχει σχεδιάσει να προχωρήσει προς την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς πυρηνικών όπλων και επιπλέον να τονίσει, ότι η Αμερική από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου δεν σχεδίασε και δεν παρήγαγε Νέα πυρηνικά όπλα, ενώ η Ρωσία κλιμάκωσε πάλι την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της.
Για να παρουσιάσει στο αφιέρωμα του ΤΙΜΕ ένα πίνακα του σημερινού οπλοστασίου των δύο μεγάλων (αλλά και μικρών), δυνάμεων αναφέροντας ότι η Αμερική έχει 6.800 πυρηνικές κεφαλές και υπολογίζεται ότι στα προσεχή 30 χρόνια θα δαπανήσουν 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια για συνεχή ανάπτυξη του πυρηνικού τους οπλοστασίου, με τη Ρωσική πυρηνική ισχύ να ανέρχεται στον πίνακα που παρουσιάζει, σε 7.000 υποβρύχιες, αεροπορικές και πυραυλικές πολεμικές δυνάμεις
Με δεδομένη την ανταγωνιστική πυρηνική ανάπτυξη με 7.000 WARHCADS, για υποβρύχιες για αεροπορικές και γα πυραυλικές πολεμικές δυνάμεις.
Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Το δεύτερο κείμενο του Σιμόν Σούστερ αναφέρεται στην παράγωγη νέων πυραύλων και από μικρότερα κράτη, όπως τη Βόρεια Κορέα κ.λπ., με βοήθεια μάλλον στην Β. Κορέα πρώην σοβιετικών επιστημόνων.
Για να βρισκόμαστε, πάλι, σε μια Νέα Εποχή πυρηνικών πολεμικών απειλών.
Το αφιέρωμα αυτό, από την Αμερικανική πλευρά δείχνει την περιπέτεια της ανθρωπότητας από την πυρηνική βομβαρδιστική καταστροφή στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ως σήμερα που ξαναρχίζει η πυρηνική υπερεξοπλιστικότητα και ανταγωνιστικότητα μεταξύ μικρών και μεγάλων κρατών, με μεγαλύτερο κίνδυνο από ποτέ για περιορισμένη η εκτεταμένη πυρηνική καταστροφή «ανά πάσα στιγμή».
Πάντως η ευθύνη των ηγετών μεγάλης ή μικρής πυρηνικής ισχύος θα καθορίσει ιστορικά την μοίρα όλων των λαών με μεγαλύτερη ευθύνη των ηγετών των μεγάλων δυνάμεων όπως του Πρόεδρο Τραμπ και του Προέδρου της Ρωσίας κ. Πούτιν, του Προέδρου της Κίνας, του Προέδρου των Ινδιών κ.λπ. και των επιθετικών πολιτικών όπως ο κ. Ερντογάν, αλλά και ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι μπορούν συμβάλλουν για μια πιο ειρηνική ανθρωπότητα.