Ο κ. πρωθυπουργός τον τελευταίο καιρό έχει προσηλωθεί στο αφήγημα της εξόδου απ’ το μνημόνιο και στην υποτυπώδη ρύθμιση του δημοσίου χρέους, για να καταρρίψει τις κατηγορίες πανταχόθεν ότι η αριστερά είναι αδύναμη ν’ ασκήσει κυβερνητικό έργο προς όφελος του κοινού συμφέροντος.
Για την αντιμετώπιση του πολιτικού κόστους και της φθοράς λόγω διακυβέρνησης ο κ. Τσίπρας ανακαλύπτει διάφορες επινοήσεις και αναπτύσσει πρωτοβουλίες, για ν’ αποτελέσουν ερείσματα της πολιτικής του επιβίωσης. Το μέγα διακύβευμα του είναι να μπορέσει να ξαναγίνει πρώτο κόμμα, στην αντίθετη περίπτωση, να είναι με αξιοπρεπή ποσοστά αξ/κή αντιπολίτευση απέναντι στη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και να παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις. Για την περίπτωση αυτή μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δεν αμφιταλαντεύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη φάση του πολιτικοικονομικού κλίματος, ο δε κ. Τσίπρας θα είναι ο ηγέτης της Αξ/κης αντιπολίτευσης.
Τα παραπάνω είναι προβλέψεις και επιθυμίες των αντιπολιτευομένου τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κυρίως του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στη συζήτηση Π.Η.Δ. στη βουλή έδειξε εκνευρισμό και αγωνία για όσα νομοθετημένα έρχονται, τα οποία δεν θα καταφέρει να τα ξεπεράσει. Ας μην κοροϊδευόμαστε, κι αυτός θα γίνει “βασιλικότερος, του βασιλέως” αφού βλέπουμε, ότι οι δηλώσεις του, για εσωτερική κατανάλωση, προκαλούν αρνητικές εξελίξεις κυρίως εκτός Ελλάδος.
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις μεταξύ τους επιθέσεις έδωσαν το στίγμα της άτυπης έναρξης προεκλογικής εκστρατείας. Ο μεν χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη “ακροδεξιό και ρέποντα στον φασισμό και τη Ν.Δ. ως το κόμμα της αντίδρασης, που αν γίνει κυβέρνηση θα γυρίσει τη χώρα πίσω στον ξενοφοβισμό και στην “αγοραφοβική εσωστρέφεια”. Ο δε θεωρεί τον κ. Τσίπρα ως “πρωθυπουργό υπό προθεσμίαν”. Επαιξε με το “Μακεδονικό” με την πεποίθηση, ότι θα δημιουργήσει ένα επιπλέον κόμμα Μακεδονομάχων Εθνικοφρόνων, που θα πλήξει τη Ν.Δ. Ακόμη και για την επίσκεψη της κας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ερντογάν δημιουργεί ερωτήματα. Υπό ποιαν ιδιότητα γίνεται η παρουσία της εκεί; Αν πρόκειται για εκπροσώπηση της Αξ/κης αντιπολίτευσης «υπήρξε επικοινωνία με το Υπ. Εξωτερικών»; Αν η κίνηση αποτελεί αβρότητα, η ένδειξη δημοσίων σχέσεων τούτο δεν βοηθά σε τίποτα υπό τις παρούσες συνθήκες, όταν μάλιστα δυο Ελληνες Αξ/κοι κρατούνται άδικα τόσον καιρό στις Τουρκικές φυλακές χωρίς απαγγελία κάποιας κατηγορίας.
Οσοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως τα διαμειφθέντα μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη συμπεραίνει, ότι εισερχόμεθα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με τη θητεία της κυβέρνησης να φθάνει αν όχι μέχρι τον Σεπτέμβριο, το βραδύτερο μέχρι τις προεδρικές εκλογές το α’ εξάμηνο του 2019.