13.4 C
Chania
Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025

Πρόσκληση συµµετοχής σε έκθεση εικαστικών από τον Ομιλο Unesco Τέχνων – Λόγου – Επιστημών

Ο Όµιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστηµών Ελλάδος ανοίγει τον εικαστικό του κύκλο για το έτος 2025, µε τη διοργάνωση διεθνούς, οµαδικής έκθεσης εικαστικών τεχνών µε τίτλο: “Ορατό και Αόρατο – Visible and Invisible”, η οποία θα πραγµατοποιηθεί από 31 Μαϊου έως 14 Ιουνίου 2025, στο Ίδρυµα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (Κασσαβέτη 18 14562 Κηφισιά).

Το Ίδρυµα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (ΙΕΤΤ) ιδρύθηκε το 1999 από τον δικηγόρο και συλλέκτη Φίλιππο Τσιχριτζή µε κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση των εικαστικών τεχνών. Στεγάζεται στο κέντρο της Κηφισιάς και από την σύστασή του µέχρι σήµερα έχει αναπτύξει, µε συνέπεια και συνέχεια, µια συστηµατική δράση για να αποτελέσει έναν ενεργό και δραστήριο πολιτιστικό πυρήνα στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Στόχος του Οµίλου είναι η έκθεση αυτή, να αποτελέσει σηµείο συνάντησης σύγχρονων δηµιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, µε κοινή αφετηρία την ανάγκη τους να εκφράσουν και να επικοινωνήσουν στον θεατή και επισκέπτη τον Ορατό και υπαρκτό κόσµο µας µε τη δική τους οπτική σε αυτά που βλέπουν τα µάτια, µα και το Αόρατο, δηλαδή όλα εκείνα τα θαυµαστά που “βλέπει” µονάχα η ψυχή µας.

Στην έκθεση, θα λάβουν µέρος, µόνο 40 εικαστικοί δηµιουργοί, µε δηµιουργίες όπως: τοπιογραφίες, προσωπογραφίες, έργα γλυπτικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, χαρακτικής κ.ά. µε απεικονίσεις ρεαλιστικές, εµπνευσµένες από τον άνθρωπο, το αστικό, φυσικό και ζωικό περιβάλλον, την ιστορία, αλλά και δηµιουργίες µοντέρνας και σύγχρονης τέχνης µε συµβολισµούς, αναφορές σε αξίες, συναισθήµατα, µορφές της καθηµερινότητας, της πραγµατικότητας ή της φαντασίας και ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται µε τη δήλωση συµµετοχής.

Κάθε τεχνοτροπία και µέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να µην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόµενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

∆ηλώσεις συµµετοχής αυστηρά από ∆ευτέρα 31 Μαρτίου έως ∆ευτέρα 12 Μαϊου 2025, στη γραµµατεία του Οµίλου, µέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω ειδικούς όρους συµµετοχής και ο/η συµµετέχων/ουσα θα λαµβάνει απαντητικό µε τον αριθµό προτεραιότητας.

Μετά το πέρας της καταληκτικής ηµεροµηνίας, δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Η καταληκτική ηµεροµηνία παύει να ισχύει από τη συµπλήρωση του αριθµού των 40 συµµετοχών και µετά.

Αναλυτικά οι ειδικοί όροι, η αίτηση συµµετοχής, καθώς και λεπτοµέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οµίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:

https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα