Οι τριακόσιοι της Βουλής που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ορκίστηκαν, σήμερα εκλέγεται ο πρόεδρος του Σώματος, ενώ το Σάββατο ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις τής κυβέρνησης, οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στα Υπουργεία συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς των Υπουργείων έλαβαν τις θέσεις τους.
Η πολιτική ζωή του τόπου “μπαίνει” στους κοινοβουλευτικούς ρυθμούς της, με τα πρώτα νομοσχέδια να ετοιμάζονται προς κατάθεση. Το πρώτο θα αφορά τον νέο τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, ενώ θα περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις, μεταξύ αυτών και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Το νομοθετικό έργο θα συνεχιστεί με τον ίδιο γοργό ρυθμό, καθώς τη Δευτέρα 29 Ιουλίου αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, με -σύμφωνα με την κυβέρνηση- απλοποίηση του φορολογικού πλαισίου.
Μέσα σε όλα αυτά, οι θεσμοί βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για γνωριμία με τους νέους υπουργούς, μην ξεχνώντας να προβάλλουν ωστόσο (στις τοποθετήσεις τους στο συνέδριο του Economist) τις συστάσεις τους για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και προσήλωση στους στόχους για τα πλεονάσματα.
Οπως και να έχει, οι επόμενες ημέρες θα είναι άκρως “θερμές” και αναμένονται με ενδιαφέρον.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.