Προσπάθειες να μπει το ελαιόλαδο στην διατροφή των παιδιών καταβάλλονται στην Περιφέρεια Κρήτης καθώς όπως έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, τα Κρητικόπουλα έχουν μείνει μακρυά από την κατανάλωση ελαιόλαδου.
Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια εκδήλωσης για το ελαιόλαδο που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (Σ.Ε.ΔΗ.Κ.), το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης το πρωί της Τρίτης, με θέμα: “Ελιά και λάδι, γεύση – υγεία – πολιτισμός” στο πλαίσιο υλοποίησης της εκστρατείας “Ευαισθητοποίησης της νεολαίας για την υγιεινή, γευστική και πολιτιστική αξία του ελαιολάδου”.
Στην εκδήλωση -η οποία πραγματοποιείται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης- συμμετάσχουν μαθητές από το Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη, το Νηπιαγωγείο Σπηλιάς και το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου οι οποίοι θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα σχετικά με την Ελιά και το Λάδι.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει προβολή του ντοκιμαντέρ του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. “Ο Πολιτισμός της ελιάς στην Κρήτη» ενώ παράλληλα θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας και δράση γευσιγνωσίας εδεσμάτων ελαιολάδου για τα παιδιά.