Με τη μέθοδο του «ριφιφί» τρεις αλλοδαποί επιχείρησαν χθες τα ξημερώματα να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο στη Βέροια. Έγιναν όμως αντιληπτοί, με συνέπεια να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω δύο εξ αυτών. Οι συλληφθέντες είναι ένας 62χρονος Τούρκος κι ένας 38χρονος Αλβανός, ενώ αναζητείται 35χρονος, συμπατριώτης του δευτέρου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ενεργώντας από κοινού, οι τρεις άνδρες παραβίασαν αρχικά συρμάτινη περίφραξη που ανήκει σε αυλή μονοκατοικίας και γειτνιάζει με το κοσμηματοπωλείο. Αφού έφτασαν στο πίσω μέρος της επιχείρησης-«στόχου», προσπάθησαν με ειδικά εργαλεία να ανοίξουν τρύπα στον τοίχο με σκοπό να εισέλθουν στο εσωτερικό της.
Περίοικοι αντιλήφθηκαν την παρουσία τους και ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ημαθίας, που συνέλαβαν τους δύο από τους τρεις δράστες. Στο σημείο βρέθηκαν μία επαγγελματική πρέσα και δύο σακίδια με ειδικά εργαλεία διάρρηξης, εξαρτήματα, γάντια και κουκούλα.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 62χρονος κι ο 35χρονος είναι σεσημασμένοι για διακεκριμένες κλοπές και σε βάρος τους είχαν επιβληθεί κατά το παρελθόν περιοριστικοί όροι. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.