Σειρά προτάσεων για αλλαγές στα υπάρχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα των ξενοδοχείων, διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων νομού Χανίων.
Συγκεκριμένα, οι ξενοδόχοι αναφέρονται σε κάθε τομέα και υπηρεσία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και προτείνουν μεταξύ άλλων:
•Οροφοκομία: Να επιτραπεί η καθημερινή καθαριότητα στα δωμάτια των πελατών λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγιεινής, να επιτραπούν τα accessories στα δωμάτια, όπως π.χ. πίνακες με την προϋπόθεση να καθαρίζονται μετά την αναχώρηση του πελάτη
ή και κατά την παραμονή με ατμοκαθαριστή, κ.α.
•Μπαρ: Να επιτραπεί η χρήση των “post-mix” αναψυκτικών από τους πελάτες καθώς δεν
ακουμπάνε πουθενά, στους εξωτερικούς χώρους οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων να μειωθεί στο 1 μέτρο, με χρήση γαντιών μίας χρήση να σερβίρονται την μπύρα μόνοι τους και να τα απορρίπτουν στον ειδικό κάδο, να πυκνώσουν τα σημεία με απολυμαντικό υγρό, κ.α.
•Εστιατόριο: Στους καλά αεριζόμενους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους η
απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων να μειωθεί στο ένα μέτρο, εναλλακτικά με τους τρόπους
που ίσχυαν πέρυσι στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, κ.α.
• Animation: Να ανοίξουν τα Kids club και να λειτουργούνn σύμφωνα με τους κανόνες της τήρησης αποστάσεων μεταξύ των παιδιών, να υπάρχει μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τετραγωνικό μέτρο.
• Ξαπλώστρες και ομπρέλες: Οι αποστάσεις στις ξαπλώστρες στους εξωτερικούς χώρους να μειωθούν στο 1 μέτρο καθώς επικρατούν συνθήκες καλού αερισμού.
• Υποδοχή: Να επιδοτηθούν τα προγράμματα που προσφέρουν ανέπαφες συναλλαγές τύπου Check In – Check Out καθώς και ενημέρωσης των πελατών αλλά και ανέπαφων πληρωμών