Μία ψηφιακή έκθεση που ακολουθεί τα βήματα της ελληνικής τυπογραφίας στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 παρουσιάζει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, προσφέροντας πληροφορίες αλλά και οπτικό υλικό από τις εκδόσεις που πραγματοποιήθηκαν την εποχή εκείνη στα τυπογραφεία του Αγώνα.
Στον πυρήνα της έκθεσης βρίσκονται οι εκδόσεις της προσωπικής συλλογής του Ιωάννη Γενναδίου (1844-1932), ίσως η πλουσιότερη συλλογή βιβλίων με θεματική τον Ελληνισμό και τη συνέχεια του. Σε αυτήν τη Συλλογή σημαντική θέση κατέχει πρωτογενές υλικό, χειρόγραφα, λευκώματα και πίνακες, σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και σύγχρονες με αυτήν εκδόσεις.
Στην έκθεση παρουσιάζονται τα τυπογραφεία της Χίου, των Κυδωνιών, της Καλαμάτας, της Κορίνθου, του Μεσολογγίου, της Υδρας, του Ναυπλίου και της Αθήνας τα οποία λειτούργησαν σαν ισχυρά όπλα της επανάστασης και η εγκατάστασή τους στις συγκεκριμένες πόλεις συνδέεται με τις πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σημαντική για την ίδρυση και τη λειτουργία των τυπογραφείων ήταν η συμβολή των φιλελλήνων που προσέφεραν τεχνογνωσία και χρηματοδότησαν τον εξοπλισμό τους.
Την επιμέλεια της έκθεσης και των συνοδευτικών κειμένων έχει η επικεφαλής βιβλιοθηκονόμος της Γενναδείου Βιβλίοθήκης Ειρήνη Σολομωνίδη.