Την στήριξή της στους συμβασιούχους της Κοινωφελούς Εργασίας – Γενικών Καθηκόντων εκφράζει μέσω σχετικής ανακοίνωσης η ΕΛΜΕ Χανίων.
Μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση «μπροστά σε νέο γύρο μαζικών απολύσεων βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας – Γενικών Καθηκόντων. Το έργο χιλιοπαιγμένο, οι απολύσεις βαφτίζονται “λήξεις των συμβάσεων”, για εργασία, που όμως είναι πάγια και διαρκή, χρήσιμη και αναγκαία για όλη την κοινωνία. Σε όλη τη χώρα για πάνω από 30.000 συναδέλφους εργαζόμενους από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τελειώνουν οι παρατάσεις που είχαν πάρει το καλοκαίρι και απολύονται. Δίπλα τους χιλιάδες ακόμα παρατασιούχοι, απολύονται ή κρατιούνται με τα ασφαλιστικά μέτρα δίνοντας σκληρό αγώνα για να παραμείνουν στη δουλειά τους.
Με την εργασία τους, οι συμβασιούχοι (8μηνα, παρατασιούχοι, κλπ.) καλύπτουν βασικές ανάγκες στους δήμους, όπως φαίνεται και από πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και του Δήμου Χανίων (557/25-9/2019)
Ο νέος γύρος απολύσεων και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι μέσο για να εξασφαλισθούν τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Οι συμβασιούχοι κρατούνται σε διαρκή ομηρία. Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή, με την πολιτική της συνεχίζουν να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε προσωρινούς, ενώ οι θέσεις εργασίας είναι μόνιμες και αναγκαίες.
Κανείς απολυμένος συμαβασιούχος»