Την αντίθεσή της στην δημιουργία του αγωγού EastMed, εκφράζει μέσω σχετικής ανακοίνωσης η “Ανυπόταχτη Κρήτη”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, παρουσία των Μητσοτάκη, Αναστασιάδη και Νετανιάχου υπεγράφη η Διακυβερνητική Συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Το χρονικό σημείο της συμφωνίας δεν είναι τυχαίο, καθώς έρχεται ως απάντηση στην ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, η οποία με τη σειρά της επιτάχυνε την εμφύλια πολεμική σύγκρουση στη Λιβύη. Πρόκειται για μια συμφωνία που αναβαθμίζει τη θέση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η συμφωνία έρχεται αλώστε αμέσως μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια στον αγωγό Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στην πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων και σε απόλυτη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε έναν επικίνδυνο ενεργειακό ανταγωνισμό με την Τουρκία, οποίος μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο ή ακόμα και σε πολεμική σύγκρουση. Η Κρήτη μάλιστα βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης καθώς οι αμφισβητούμενες ΑΟΖ βρίσκονται στα νότια και ανατολικά της. Η συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ και τις ΗΠΑ μόνο ασφάλεια δεν μπορούν να δημιουργούν στους Έλληνες πολίτες. Μόνο τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ άφησαν εν μία νυκτί τους συμμάχους τους Κούρδους της Συρίας μόνους απέναντι στην τουρκική εισβολή, ενώ πριν μερικές μέρες δολοφόνησαν τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί τραβώντας στα άκρα την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή.
Ο αγωγός EastMed σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη μέσω της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας, με συνολικό μήκος περί τα 1,900 χλμ εκ των οποίων άνω των 500 χλμ υποθαλάσσια. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ακριβό έργο (άνω των 5 δισ. €) το οποίο θα κατασκευαστεί σε μία περιοχή με πολύ έντονη σεισμικότητα, ενεργά ρήγματα και βάθη χιλιάδων μέτρων. Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από το έργο αυτό είναι παραπάνω από προφανείς, ενώ ο κίνδυνος καταστροφής μεγάλος. Ποιος θα χρεωνόταν τις συνέπειες της περιβαλλοντικής και οικονομικής καταστροφής σε αυτήν την περίπτωση; Οι εταιρείες ή μήπως -για ακόμα μία φορά- οι λαοί, με πρώτους τους κατοίκους του νησιού μας που θα βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον αγωγό;
Όχι στον αγωγό EastMed και στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο!
Καμία συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ!
Όχι στον πόλεμο και την περιβαλλοντική καταστροφή!
Ειρήνη στους λαούς!»
Η επιστήμη , η λογική της πραγματικότητος και του ρεαλισμού στον πλανήτη σηκώνουν τα χέρια ψηλά.΄Ισως και να πέφτουν από τα σύννεφα!!!!!