Μία γευστική εκδοχή της Κρήτης φτιαγμένη από 32.000 “λυχναράκια” στήθηκε σήμερα στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου!
Με πρωτοβουλία ιδιωτικού ΙΕΚ και με τη συμμετοχή πλήθους επιχειρήσεων, καθώς και με την αρωγή του δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, η Κρήτη μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το στήσιμο του χάρτη της με το κατεξοχήν παραδοσιακό γλυκό του νησιού, όπως αναφέρει το ertnews.
Για τα 32.000 καλιτσούνια, τύπου “λυχναράκια”, χρησιμοποιήθηκαν ένας τόνος αλεύρι, ένας τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη, 230 κιλά αυγά και κανέλλα.
Τα καλιτσουνια παρασκευάζονταν τις τελευταίες δυο εβδομάδες και η συνολική προετοιμασία για το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κράτησε έξι μήνες.
Στο Μικρό Κουλέ συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει αυτό το …γλυκό εγχείρημα, για το οποίο τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα. Τα 32.000 καλιτσουνια, αμέσως μετά το σχηματισμό του χάρτη της Κρήτης, θα συσκευαστούν ξανά και θα διατεθούν σε δομές και ιδρύματα του Ηρακλείου και, φυσικά, σε όσους παραβρέθηκαν στη μεγάλη αυτή γιορτη.