Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ διοργανώνουν το Σάββατο 8 Φεβρουαριου και ώρα 20:30 στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΜ στο ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια των πιανιστών Μπέλα Λιονάκη και Δημήτρη Ντρουμπογιάννη, σε μια συναυλία με τον γενικό τίτλο «Εκλεκτικές Μουσικές Συγγένειες».
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσική ξενάγηση στην παγκόσμια πιανιστική εργογραφία για 4 χέρια όπου διαχρονικές αριστουργηματικές συνθέσεις της λόγιας μουσικής από τον 19ο αιώνα έως σήμερα καταξιωμένων δημιουργών -Erik Satie, Astor Piazzolla, Nino Rota κ.ά- μαρτυρούν με γλαφυρότητα την μοναδικότητα του πιάνου να απελευθερώνει μουσικά χρησιμοποιώντας το εκφραστικό εύρος του, καθώς και το πλατύ φασμα ηχοχρωμάτων που αναδύεται μεσα απο τις καλλιτεχνικές και ερμηνευτικές απαιτήσεις των έργων κατά την προσέγγιση-ερμηνεία τους. Είσοδος ελεύθερη.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.
Δημήτρης δυναμη και μεγάλος μουσικός.Μπραβο