Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2022» θεσμός μέσω του οποίου προωθείται η τοπική κουλτούρα και τα προϊόντα του νησιού.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση επανέρχεται δυναμικά φέτος, μετά από δύο χρόνια αποχής, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή. Κατά τη συζήτηση σχετικά με διαδικαστικά ζητήματα (εκθέτες, καλλιτεχνικό πρόγραμμα κλπ), αποφασίστηκε ότι το γαστρονομικό κομμάτι των εκδηλώσεων φέτος θα είναι αφιερωμένο στο μικρασιατικό ελληνισμό, λόγω της επετείου των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Οι διοργανωτές της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» που πραγματοποιείται το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου από την περιφέρεια, τον δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, κάνουν λόγο για έναν επιτυχημένο θεσμό για ολόκληρη την Κρήτη, που αφενός γνωστοποιεί τα προϊόντα και την διατροφική τους αξία και αφετέρου αναδεικνύει τους παραγωγούς οι οποίοι με αγώνα διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τη διατροφική ταυτότητα του νησιού.
Στο πλαίσιο της γιορτής θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες ενημερωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.